51ste editie van ‘Da(a)gje Uit Heerlen’ dit jaar op 28 mei

Dit jaar wordt er vanaf het Pancratiusplein vertrokken.
Foto: Da(a)gje Uit

Dit jaar vindt Da(a)gje Uit Heerlen voor de 51ste keer plaats. Het is inmiddels een traditie geworden.
Op maandag 28 mei vertrekt de imposante stoet met ongeveer 200 auto’s ook deze editie weer vanaf het Pancratiusplein in het centrum van Heerlen.
Nieuw dit jaar is dat de Zorgacademie Parkstad, onderdeel van Arcus, deze keer de begeleiding van het jaarlijkse evenement Da(a)gje Uit verzorgt. De leiding van de Zorgacademie besloot om met deze bijzondere geste een bijdrage te leveren aan de Heerlense samenleving.

Autorit door Euregio

De Heerlense senioren van 70 jaar en ouder trekken er maandag 28 mei dus weer op uit. Zij worden getrakteerd op een mooie autorit door prachtige landschappen in het Euregionale grensgebied.
De tocht voert via een prachtige route door Limburg, België en Duitsland ook in 2018 weer naar het Duitse plaatsje Gemünd in de Eifel. Zoals altijd is er tijdens de trip volop tijd voor pauzes, het strekken van de beentjes, ‘Kaffee mit Kuchen’ en andere pleziertjes, die horen bij een dagje uit.
In Gemünd genieten de deelnemers van een lunchpakket en wordt het centrum van dit kleine stadje, of het mooie bosrijke wandelgebied bezocht.
Afsluitend is er een gezamenlijk diner in Heerlen.

De organisatie van Da(a)gje Uit bestaat volledig uit vrijwilligers, die ondersteund worden door een groot aantal sponsoren en sympathisanten. Naast een arts, een ambulance, monteurs en motards begeleiden dit jaar dus ook medewerkers van de Zorgacademie de senioren tijdens de autorit.

Enthousiasme over samenwerking

De Zorgacademie Parkstad, gelegen schuin tegenover het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen, leidt jonge mensen op tot onder andere apothekers-, dokters- en tandartsassistent, mbo-verpleegkundige en IG-verzorgende.
Onderwijsmanager Ank Jeurissen van de Zorgacademie Parkstad is enthousiast over de nieuwe samenwerking: “Wij willen als opleidingsinstituut graag midden in de samenleving staan. Daarbij zoeken wij naar nieuwe manieren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De medewerking van onze leraren en later mogelijk ook studenten aan Da(a)gje Uit biedt een unieke kans om de Zorgacademie te promoten en tegelijk een helpende hand te bieden. Daarbij verheugen wij ons ook op een mooie en leuke dag, even uit de sleur van alle dagelijkse beslommeringen.”

Inschrijven

De Heerlenaren van 70 jaar en ouder die willen deelnemen aan Da(a)gje kunnen zich, van 27 maart tot 5 mei, inschrijven op de volgende locaties:

  • Bakkerij Kengen (Akerstraat);
  • Bakkerij De Gijsel (Bautscherweg);
  • Dikke Mik, Van Weerden Poelmanstraat;
  • Bakkerij Voncken, alle vestigingen in Heerlen en Hoensbroek;
  • Het Breuker Hoes, Marktstraat Hoensbroek, ’s morgens tussen 10.00 tot 12.00 uur.

De kosten bedragen € 12,00 per persoon. Dat is dus inclusief een lunchpakket, consumptiebon en een diner.
Het bedrag van € 12,00 per persoon dient bij inschrijving contant voldaan te worden.

Gemünd

Meer informatie is te vinden op de website www.daagjeuitheerlen.nl

Reacties