New Arrivals II: aanwinsten uit collecties SCHUNCK* en Stedelijk Museum Schiedam

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Van 25 maart tot en met 13 mei 2018 toont SCHUNCK* New Arrivals II, een tentoonstelling met nieuwe aanwinsten uit de gemeentelijke collectie SCHUNCK* en de collectie van het Stedelijk Museum Schiedam.

Met New Arrivals II luiden de twee musea officieel hun samenwerking in, die is ontstaan uit de gedeelde opvattingen over artistieke kwaliteit en relevantie.
Beide collecties vullen elkaar aan op het gebied van (vroege) CoBrA-kunst, video- en installatiekunst (Stedelijk Museum Schiedam) en jaren ’80 kunstenaars als Marlene Dumas, Rene Daniëls en Rob Scholte (gemeentelijke collectie SCHUNCK*). Sinds dit jaar stemmen beide musea – gesteund door het Mondriaan Fonds – hun verzamelbeleid op elkaar af.

Diverse werken en kunstvormen

Foto: SCHUNCK*

De tentoonstelling omvat diverse werken en kunstvormen, van schilderij en wandtapijt tot bewegend 3D-object en video- en installatiekunst.

Met werk van:

Alexander Basile, Jeroen van Bergen, Paul Devens, Elspeth Diederix, Koen Doodeman, Yvonne Dröge Wendel, Romy Finke, Daan van Golden, Christie van der Haak, Frank van Hemert, Claudy Jongstra, Hans Keuls, Marijn van Kreij, Joost Krijnen, Julio Le Parc, Troy Lovegates, Chaim van Luit, Moses & Taps, Femmy Otten, Thomas Raat, Bep Scheeren, Charlotte Schleiffert, Sandro Setola, Sarah van Sonsbeeck, Koen Taselaar, Evelyn Taocheng Wang, Esther Tielemans en Evi Vingerling.

Opening New Arrivals II in SCHUNCK* Glaspaleis, Bongerd 18 in Heerlen op zaterdag 24 maart om 17.00 uur.

Gelijktijdig opent ook de Eindexamenexpositie Arriving soon door leerlingen Beeldende Vormgeving van het Bernardinuscollege in Heerlen.
Te zien op de vide in de hal van SCHUNCK*.

Tijdens de opening op zaterdag 24 maart zijn ook andere werken te bezichtigen voor publiek. Daaronder de werken van Femmy Otten in het trappenhuis en de werken van Jeroen Evertz ft. eVe spaM en Aad de Haas op de vierde verdieping.

Reacties