¡Pendejo! en Container op zaterdag 3 maart in Oefenbunker Landgraaf

Foto: Pendejo, still YouTube

Pendejo, da’s stevige stoner met Spaanse swag. Denk Kyuss, Fu Manchu, Karma To Burn, maar dan Spaanstalig. Baggervet met toefjes trompet. Caramba, dat glijdt er lekker in!
Dit Nederlandse viertal is uitermate succesvol in Spaanstalige landen. Geen wonder, oprichters El Pastuso (zang, trompet) en zijn neef Monchito (gitaar, ex-Dreadlock Pussy) hebben hun roots in Latijns-Amerika.

Cantos A La Vida

Cantos A La Vida (2010) heet het debuut, net opnieuw uitgebracht op vinyl. De plaat slaat aan. Een Spaanse criticus omschrijft Pendejo jubelend als ‘heavy rock in het Spaans met ballen zo groot als die van Danny de Vito’. En ene Herman Brusselmans is prominent te zien in de videoclip voor het nummer Amor Y Pereza. Uitgebreide tours door Europa en Zuid-Amerika volgen.

Pendejo neemt opvolger Atacames (2014) op in de Eindhovense The Void Studio met producer Pieter Kloos (Motorpsycho, Peter Pan Speedrock, Dool). Daarop tourt de band wederom een paar keer Europa door en speelt op festivals als Zwarte Cross, Desertfest Antwerp en Bruis Maastricht. In oktober 2016 zijn Argentinië, Uruguay en Chili aan de beurt. Zomer 2017 strijkt Pendejo neer in de studio. Er komt een nieuw album aan!

Container

Container opent de avond met een smeuige mix van stoner, heavy rock, garagerock en psychedelic. Dit Utrechtse kwartet ontstaat rond 2009 en graait gretig in vaatjes Kyuss, Black Sabbath, Blue Cheer, Deep Purple, MC5 en The Stooges.

Vet avondje dus. Kom lekker langs, giet een cerveza in je garganta en gooi je pelo los! Je gaat gegarandeerd naar de testiculos!

Reacties