Werkbezoek minister Ollongren aan Parkstad Limburg

Foto: Rijksoverheid

Maandag 5 maart brengt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een bezoek aan een aantal gemeenten in Parkstad Limburg. De minister maakt er kennis met de regionale uitdagingen op het terrein van wonen, energie en retail.

In Heerlen bezoekt zij onder andere het winkelgebied in het centrum, het Romeins Kwartier en het Maankwartier.
Zij zal met onder anderen bestuurders van provincie en gemeenten praten over de rol van het rijk en de bestuurlijke slagkracht.

Programma

Heerlen

 • 14.00 uur: Ontvangst in ‘Schunck’ Glaspaleis aan de Bongerd. Overleg met gedeputeerde Koopmans en de Parkstad-burgemeesters.
 • 14.35 uur: start wandeling centrum Heerlen vanaf ‘Schunck’
  * bezoek aan winkelgebied waar leegstand winkels en kantoren wordt aangepakt
  * ‘Romeins Kwartier‘: transformatie van gebied tussen stadhuis en thermencomplex in een aantrekkelijk openbaar gebied waarin het Romeinse verleden beter naar voren komt.
  * ‘Maankwartier‘: woningen, winkels, kantoren en een hotel worden gekoeld en verwarmd met water uit de oude mijnen. Daardoor wordt ‘oude’ energie, nieuwe duurzame energie.

Kerkrade

 • 15.45 uur: SuperLocal aan de Voorterstraat 501:
  Bouwproject met duurzaam hergebruik van materialen. Sloop van sociale huurwoningen en bouw van energiezuinige sociale huurwoningen. Bij dit project wordt de IBA-methode toegepast.

Kunrade, Voerendaal

 • 16.30-17.30 uur: IBA Informatiemarkt in de Kerk aan het Vrouweplein:
  Uitleg over IBA en ontmoeting met initiatiefnemers van IBA-projecten.