Videoreeks ‘Gastvrij Limburg in de kijker’ focust op toerisme

Toerisme is een van de belangrijkste economische sectoren in Limburg. Heel wat mensen werken daar hard aan mee. Het Provinciebestuur zet die krachten graag in de kijker. Door middel van de videoreeks ‘Gastvrij Limburg in de kijker’ bijvoorbeeld. Deze maand ligt daarbij de focus op seizoensverlenging.

De zomer is traditioneel een topseizoen voor de toeristische sector in onze provincie. In de zon is het heerlijk genieten op een terrasje of tijdens een leuke fietstocht in de natuur. Maar ook buiten het hoogseizoen is Limburg een bruisende plek, waarvoor gasten naar onze provincie komen.

Originaliteit als magneet voor bezoekers

Tijdens toeristisch rustige maanden is het een grotere uitdaging dan anders om gasten en bezoekers te trekken. Enkele opmerkelijke Limburgse initiatieven zorgen voor seizoensverlenging, zoals Enchanted Gardens in de kasteeltuinen van Arcen en Holy Moly in Heerlen.

Dankzij zulke initiatieven blijft Limburg het hele jaar door een geliefde bestemming, zowel voor een langer verblijf als voor dagjestoeristen. En daar profiteert onze hele toeristische sector van mee.

Bekijk hier het filmpje uit de videoreeks.

Reacties