Ruim baan voor aanstormend talent in Cultuurhuis: regisseur Gilles Groot

Foto: VIA ZUID

Vanaf 2018 is Heerlen een culturele broedplaats rijker. In het Cultuurhuis krijgt jong podiumtalent verbonden aan VIA ZUID ruim baan voor onderzoek en experiment om gedurende twee weken in residentie te werken aan eigen werk of voorstellingen.
Limburgs talentmakelaar VIA ZUID maakt in samenwerking met Cultuurhuis Heerlen plaats voor drie ‘broedplaats-residenties’ per seizoen, voor drie nieuwe makers of gezelschappen.

‘Work-in-progress’-presentatie

Het publiek krijgt na afloop van elke residentieperiode als allereerste een ‘work-in-progress’-presentatie voorgeschoteld en maakt persoonlijke kennis met het beloftevolle talent.
Aan regisseur Gilles Groot de eer om het spits af te bijten, aan de slag te gaan en om op 10 maart aanstaande de deuren open te zetten voor het publiek.

Talent van de toekomst

De Culturele Broedplaats is onderdeel van diverse activiteiten van talentmakerlaar VIA ZUID in Heerlen en biedt jong talent uit de podiumkunsten de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen, te verbinden met de stad en geeft het publiek de kans om vanaf het prille begin kennis te maken met het talent van de toekomst.

Gilles Groot (NL, 1994)

Gilles Groot studeerde vorig jaar af aan de regie opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Gilles toont een ‘work-in-progress’-presentatie van zijn nieuwe voorstelling Narziss & Goldmund (werktitel).
De talentvolle Nina Willems uit Heerlen is cultureel intendant van VIA ZUID en als coach en coördinator betrokken bij de Broedplaats-residenties. Ze is enthousiast over de formule én over de eerste maker in de broedplaats.

Nina: “In zijn voorstellingen onderzoekt en vertelt Gilles heel persoonlijke verhalen: over liefde en relaties tussen ouders en kinderen, tussen geliefden. Dat zijn thema’s die ons allemaal aangaan en Gilles laat ons dat op een heel mooie manier zien. Gilles presenteert op 10 maart zijn eerste onderzoek voor zijn nieuwe voorstelling ‘Narziss & Golmund’ geïnspireerd op Herman Hesse’s werk. Over de confrontatie tussen de intellectuele asceet Narziss en de artistieke gevoelsmens Goldmund. Over het conflict tussen geest en lichaam, ascese en zinnelijkheid, logos en eros. Met spel van acteurs Bart Bijnens en Stijn Vervoort. Na afloop ga ik met Gilles en het publiek in gesprek over hoe hij werkt en wat hem inspireert.
Altijd al een kijkje willen nemen in de keuken van een theatermaker en hem het hemd van het lijf willen vragen? Wees dan van harte welkom! Ik kijk er alvast enorm naar uit!”

Kom kijken en luisteren, kom kennismaken met Gilles Groot.

  • Zaterdag 10 maart, 20.30 uur.
  • Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, 6412 Heerlen.
  • Toegang: een persoonlijke bijdrage ‘Pay what you want’ na afloop is gewenst; de opbrengst is voor Gilles.
  • Klik hier voor meer informatie.

Reacties