Proef met afvalcoaches in Douve Weien en Caumerveld

Foto: Rd4

Donderdag 1 maart start in de buurt Douve Weien/Caumerveld een proefproject met coaches die mensen thuis adviseren over afvalscheiding.
Hierdoor kunnen mensen geld besparen op afvalkosten en tegelijkertijd iets goeds doen voor het milieu.
Ook als mensen al goed bezig zijn met afvalscheiding, kan het lonen om de coaches uit te nodigen: meestal kan afvalscheiding nóg beter.

De afvalcoaches kunnen ook meegaan naar het milieupark om buurtbewoners daar wat beter wegwijs te maken. Zij komen op afspraak bij mensen thuis. De service is gratis.

Minder restafval? Wedden dat het kan!

“Hoe beter mensen hun afval scheiden, hoe beter voor het milieu en voor de portemonnee. Ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is. Proeven van Rd4 wijzen dat ook uit,” aldus wethouder Milieuzaken, Jordy Clemens.
“Nu belanden er nog veel spullen onnodig in de grijze container. Denk aan glas, textiel of GFT. Terwijl deze spullen gratis weggegooid kunnen worden. Zonde dus van het geld maar ook voor het milieu. Restafval moet namelijk worden verbrand. Ik zou dus tegen iedereen in Douve Weien /Caumerveld willen zeggen: laat de afvalcoach eens checken hoe je met je afval omgaat. Wedden dat het nóg beter kan?”

Proef tot 1 september

Het proefproject loopt van 1 maart tot 1 september 2018. Tijdens deze periode wordt gekeken of de afvalcoaches voorzien in een behoefte en wat de gevolgen zijn voor de afvalinzameling. Hiervoor wordt de afvalinzameling in Douve Weien/Caumerveld gemonitord door Rd4. Na afloop van de proef wordt geëvalueerd.

Opgeven voor thuisbezoek

Voor een bezoek kunnen buurtbewoners van Douve Weien/Caumerveld een mailtje met hun naam, adres en telefoonnummer sturen naar: [email protected].
Mensen worden daarna teruggebeld om een afspraak in te plannen.

Reacties