‘Actief Burgerschap & Politiek’ op 23 februari in ’t Leienhoes in Heerlen

Foto: PPD Provinciaal Platform voor Diversiteit

De relatie tussen actief burgerschap en politiek is het onderwerp van een bijeenkomst georganiseerd door het Provinciaal Platform voor Diversiteit, de Stichting Meer Kleur en Kwaliteit, en ProDemos. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 23 februari vanaf 18.30 uur in ’t Leienhoes in de Limburgiastraat 36 in Heerlen.

Naast een inleiding over wat onder ‘actief burgerschap’ moet worden verstaan komt ook een aantal lokale politici aan het woord.
Zij geven aan hoe zij zelf de keuze hebben gemaakt om actief te worden in de politiek. Onder leiding van een medewerker van ProDemos discussiëren zij vervolgens met de aanwezigen in de zaal over de politieke actualiteiten in Heerlen.

Actief Burgerschap & Politiek

Het Provinciaal Platform voor Diversiteit (PPD), De Stichting Meer Kleur en Kwaliteit (SMKK) en ProDemos (huis voor democratie en rechtsstaat) organiseren op zes plaatsen in Limburg een bijeenkomst over Actief Burgerschap & Politiek.

“Die combinatie vinden wij heel logisch omdat het actief deelnemen aan de maatschappij, het participeren in de eigen wijk, niet los gezien kan worden van het gaan stemmen tijdens de verkiezingen. Daarnaast willen wij politiek en burgers samenbrengen”, aldus een woordvoerder van de organisatie.

De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen.

Programma

  • 18.30 uur Inloop met koffie en thee
  • 19.00 uur Welkomstwoord organisatie
  • 19.05 uur Presentatie Actief Burgerschap
  • 19.40 uur Inleiding over politiek door ProDemos
  • 19.50 uur Lokale politici stellen zich voor
                        Politiek debat met de zaal
  • 21.00 uur Nazit met hapjes

Reacties