Dutch Mountain FIETS Film Festival: Passie voor de Fiets

Foto: dmff archief

Als we het in Limburg over bergen hebben, bedoelen we vaak de steile hellingen in het heuvelland. De Oude Huls, Eyserbosweg, Dodeman, Keutenberg, Cauberg en noem ze maar op. De ideale kuitenbijters voor fietsers die zich willen voorbereiden op de pittige cols in het hooggebergte. Haarspeldbochten en vergezichten. Hier, waar de bergen beginnen, komen je liefde voor de fiets en je passie voor de bergen samen.

Dutch Mountain FIETS Film Festival

Op woensdagavond 21 februari 2018 viert het Dutch Mountain Film Festival die passie voor de fiets in de Royal Bioscoop in Heerlen met twee filmpremières en presentaties van bijzondere gasten. Voor die gelegenheid voegen zij een extra F toe aan het DMFF. Het Dutch Mountain Fiets Film Festival presenteert een avond vol grensverleggende avonturen en hartstochtelijke verhalen van enthousiaste fietsers; het kilometerbeest, de globetrotter en de koersdirecteur, de Nederlandse première van de film Pedal en de Limburgse première van Passie voorbij de Cauberg.

Marcel Esser: kilometerbeest

Marcel Esser uit Heerlen houdt van lange afstanden fietsen, het liefst in de bergen. Afgelopen zomer schreef hij zich in voor de IncaDivide, een monstertocht van meer dan 3500 km door de Andes. Dit zou zijn langste en zwaarste tocht worden, volledig self supporting. Over hoge bergpassen en langs diepe ravijnen, vaak onverhard en soms zelfs worstelend door kniediepe modder. Maar na 2000 kilometer lag Marcel nog steeds op kop…
Eén dag voordat hij vertrekt naar Oman voor een korte (1000 km) ultra race vertelt hij in Heerlen hoe hij zich voorbereidt op zulke tochten en hoe het afliep in Peru.

Hera van Willick: globetrotter

Toen Hera van Willick negentien jaar was ging ze op fietsvakantie naar Duitsland. Wat een tiendaagse reis moest worden is uitgegroeid tot een leven op de fiets. Inmiddels heeft Hera op al haar fietsreizen over de hele wereld meer dan 35000 kilometer bij elkaar getrapt. Zij en haar fiets zijn onafscheidelijk, maar zelden in Nederland te vinden. Een toevallige ontmoeting in Canada en de film Pedal (2017) van Scott Hardesty over haar waren de aanleiding om Hera bij de eerste gelegenheid in Heerlen uit te nodigen. Dus op 21 februari 2018 in de mooiste bioscoop van Nederland, de Nederlandse première van ‘Pedal’ in bijzijn van wereldfietser Hera van Willick.

Leo van Vliet: koersdirecteur

Vijf jaar lang brak oud-profwielrenner en koersdirecteur Leo van Vliet zijn hoofd over hoe hij de Amstel Gold Race spannender zou kunnen maken. Zijn passie voor de wielerklassieker en de Limburgse heuvels is fraai vastgelegd in de documentaire van filmmaker Carol Eijk en wielerfotograaf George Deswijzen. De film Passie voorbij de Cauberg (2017) geeft een bijzondere en exclusieve kijk achter de schermen van de grootste wielerkoers van Nederland. De Limburgse première moet natuurlijk plaatsvinden daar waar de bergen beginnen tijdens het DMFFF.

Dutch Mountain Fiets Film Festival

  • Woensdag 21 februari 2018;
  • 20.00 – 23.00 uur;
  • Royal Theater Heerlen;
  • Tickets € 8,- exclusief service- en transactiekosten.

Reacties