CarnavalsBob campagne in Limburg: 100% Bob = 0% op!

Foto: RVOL

Vorige week is de CarnavalsBob campagne in Limburg begonnen.
Carnaval is een traditioneel volksfeest in het Zuiden van Nederland dat door veel Limburgers gevierd wordt. Door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid echter in gevaar komen. Daarom wordt onder meer in de carnavalstijd een Bob-campagne gevoerd. 100% Bob = 0% op!

Bob: daar kun je mee thuiskomen

De Bob-campagne richt zich op het voorkomen van rijden onder invloed van alcohol.
Dit gebeurt door automobilisten en hun passagiers te stimuleren samen de Bob-afspraak te maken en die consequent na te leven. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en zichzelf en de anderen veilig thuis brengt.
In de periode voor en tijdens de carnaval voert de politie alcoholcontroles uit.
De nuchtere automobilist wordt daarbij beloond met een Bob-medaille.
Dit als afgeleide van de prinsenmedailles die in deze periode ook worden uitgereikt. Tijdens de carnavalsdagen verschijnt de ‘100% Bob, 0%’ op in het straatbeeld omdat een Bob door zijn vrienden uitgeroepen én gehuldigd kan worden met een Bob-medaille.

Ben je Bob, zeg het hardop!

De Limburgse actie is een aanvulling op de landelijke verkeerscampagne. De centrale boodschap van de Bob-campagne is verwoord in de slogan ‘Ben je Bob, zeg het hardop! Beide campagnes laten op positieve wijze zien dat het heel normaal is dat je tijdens visites en tijdens de carnavalsdagen, net als bij het uitgaan, al vooraf een Bob-afspraak maakt.

ROVL

Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg). Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers!
De campagne ‘100% Bob 0% op’ past helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal, samen maken we van de nul een punt!

Reacties