Cheque met meer dan € 10.000,- voor natuurgebied Brunssummerheide

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Afgelopen woensdag overhandigde IKEA een mooie cheque aan Natuurmonumenten.
De cheque ter waarde van € 10.478 euro werd door Peter Speetjens, teammanager Local Marketing bij IKEA Heerlen, overhandigd aan Niki Jasper, coördinator beheer Westelijke mijnstreek en Parkstad van Natuurmonumenten.

Het bedrag werd bijeengebracht via de kerstbomenactie van het Zweeds woonwarenhuis en Natuurmonumenten. Het geld is bestemd voor het natuurgebied Brunssummerheide, waar een mierentunnel gerealiseerd gaat worden en banken zullen worden geplaatst. De werkzaamheden hiervoor starten in het voorjaar, Natuurmonumenten verwacht in april klaar zijn.

Top jaar

Voor het achtste jaar op rij werd door Natuurmonumenten en IKEA Heerlen de kerstbomenactie georganiseerd. Van elke verkochte kerstboom ging 1 euro naar Natuurmonumenten voor een project in de buurt. Dit jaar voor Natuurgebied Brunssummerheide in Heerlen.
Het doel was om ruim 10.000 kerstbomen te verkopen en dat lukte. Niet eerder werden er zoveel kerstbomen verkocht, en nog nooit waren de kerstbomen zo snel uitverkocht.
Hierdoor ontving natuurgebied Brunssummerheide afgelopen week het mooie bedrag van 10.478 euro!

Veilige mierenoversteekplaats en uitrustpunten voor wandelaars

De Brunsummerheide tussen Heerlen, Brunssum en Landgraaf heeft meerdere wandelroutes met mooie uitzichtpunten. Met de opbrengst van de kerstbomenactie worden op mooie uitzichtplekken langs die routes houten banken geplaatst.
Voor de rode bosmieren vlakbij het drukbezochte bezoekerscentrum wil Natuurmonumenten een echte mierentunnel maken om een veilige oversteek te realiseren.

Brede samenwerking

De organisatie van het kerstbomenproject was in handen van IKEA Heerlen.
Zowel stagiaires van het Citaverde College, medewerkers van Uit de Steigers, cliënten van de maatschappelijke stichting ‘Roda JC Midden in de Maatschappij’ en vrijwilligers van Natuurmonumenten maakten de bomenverkoop mede mogelijk.