Open huis ‘De Nieuwe Thermen’ op zaterdag 27 januari 2018

Foto: De Nieuwe Thermen

Op zaterdag 27 januari aanstaande zet De Nieuwe Thermen in Heerlen van 10.00 tot 13.00 uur de deuren wagenwijd open tijdens het open huis.
De Nieuwe Thermen heeft een vernieuwend concept voor vmbo-t en havo onderwijs en laat kinderen en hun ouders graag kennismaken met het onderwijs van de toekomst.

Tijdens het open huis kan op verschillende manieren worden ontdekt hoe De Nieuwe Thermen hier invulling aan geeft. Snuif de sfeer op in het inspirerende gebouw, neem deel aan een korte introductieles of speeddate, hoor hoe de leerlingen het onderwijs ervaren en ga in gesprek met leerkrachten en ouders.

Nieuwe toekomst

De wereld van morgen vraagt om andere kennis en vaardigheden. Om kinderen goed voor te bereiden op die nieuwe toekomst, is een andere, moderne benadering van het onderwijs nodig.
Een school waar ieder kind de ruimte krijgt om zijn talenten te ontdekken en ontwikkelen. Waar je als tiener wordt gezíen, jezelf mag zijn en je eigen keuzes mag maken. Waar je leert wat jij leuk en belangrijk vindt in deze 21e eeuw. Kortom: waar je mag dromen, denken, durven en vooral doen.

Kennis voor het oprapen

Aan de hand van thema’s uit het dagelijks leven laat De Nieuwe Thermen kinderen ervaren dat je altijd en overal kunt leren. De kennis ligt voor het oprapen. Dat wil zeggen dat we de buitenwereld naar de school halen en zelf zoveel mogelijk naar buiten gaan om te leren. Zie het als een ontdekkingsreis door het échte leven. Zien, beleven en doen. Zo wordt leren niet alleen leuk, maar ook betekenisvol. In een wereld die steeds hectischer en veeleisender wordt, kiest De Nieuwe Thermen bewust voor een persoonlijke benadering en duidelijkheid.

Zichzelf ontdekken

Bij De Nieuwe Thermen vergaren kinderen veel meer dan alleen kennis. Ze leren zichzelf ontdekken. Hun interesses en talenten, maar ook hun ontwikkelpunten. Leerlingen ontwikkelen een groot aantal vaardigheden waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Duurzaamheid is een belangrijke kernwaarde van De Nieuwe Thermen. De kennis en vaardigheden die kinderen opdoen, nemen ze de rest van hun leven mee. Maar duurzaamheid betekent ook dat iedereen op school gelijk en met elkaar verbonden is en zich verantwoordelijk voelt en gedraagt. Duurzaam is ook de relatie die we met ouders aangaan. Zij zijn en worden zeer actief betrokken bij het leerproces, de individuele ontwikkeling van hun kind en de school.

Open huis De Nieuwe Thermen

  • Zaterdag 27 januari van 10.00 tot 13.00 uur.
  • Monseigneur Schrijnenstraat 20, 6417 XZ Heerlen.
  • Telefoon: 045-5717532.

Reacties