Subsidie van € 50.000,- voor bedrijfsuitbreiding van Berden in Heerlen

Archieffoto Berden
Archieffoto Berden
Foto: Berden

Dankzij een financiële injectie kan familiebedrijf Berden uitbreiden in Heerlen.
Het college van B&W heeft besloten om familiebedrijf Berden een subsidie van €50.000 te geven uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES) voor het realiseren van kantoorfuncties in Heerlen. Met deze uitbreiding van bedrijfsonderdelen in Heerlen zijn 50 arbeidsplaatsen gemoeid.

Overname

Berden heeft onlangs een groot deel van HoutBrox overgenomen. Dit bedrijf had een hoofdkantoor in Schijndel. De taken die daar zijn uitgevoerd, verhuizen naar Heerlen. Voor een deel worden ze gevestigd op de bovenste etage van het warenhuis aan de Promenade. De overige functies vinden onderdak in een pand in de Pater Beatusstraat, dat onlangs door Berden is aangekocht.

Voorwaarden

Om voor een subsidie van het FES in aanmerking te komen moet het gaan om bedrijven die nog niet in Parkstad zijn gevestigd, of om een wezenlijke uitbreiding van een al aanwezig bedrijf. Daarnaast moet het gaan om aantoonbare werkgelegenheidseffecten en het versterken van één van drie aangewezen economische thema’s (Retail&Leisure). Berden voldoet aan al deze voorwaarden.
Naast het aankopen van een nieuw kantoorpand investeert Berden een bedrag van €400.000 in de verbouwing van het warenhuis en het nieuw aangekocht pand.

Creatieve bedrijvigheid

Wethouder Martin de Beer is in zijn nopjes met deze ontwikkeling. “Dit levert 50 extra arbeidsplaatsen op in onze stad. Die kunnen we goed gebruiken. Verder wordt niet alleen het warenhuis versterkt. Het familiebedrijf maakt ook een leegstaand, karakteristiek schoolgebouw geschikt voor kantoor en grafische producties. Dat is een aanvulling op de sector creatieve bedrijvigheid, met in de toekomst mogelijkheden voor verbinding met de Smart Services Campus. Onder meer voor slimme ICT-oplossingen voor winkel en webshop.”