Tinnitusbehandeling Adelante nu in basispakket zorgverzekering*

Foto: Week van het Oorsuizen

Ongeveer 3 tot 5 procent van de Nederlandse bevolking heeft last van ernstige tinnitus (oorsuizen).
Mensen met tinnitus horen continu een geluid zonder de aanwezigheid van een geluidsbron in de omgeving.
Tinnitusklachten kunnen leiden tot grote belemmeringen in het dagelijkse leven zoals paniek, angst, somberheid, concentratie- en slaapproblemen en extreme vermoeidheid. De klachten kunnen zo ernstig zijn dat iemand zijn dagelijkse activiteiten niet meer kan uitvoeren.

Het is niet altijd en bij iedereen bekend dat tinnitus een behandelbaar probleem is. Een zoektocht naar hulp leidt vaak tot langdurige verwijstrajecten.

Adelante

Adelante ontwikkelde een tinnitusbehandeling die nu in het basispakket van zorgverzekeraars is opgenomen als reguliere zorg. Met deze positieve duiding behoort deze gespecialiseerde behandeling van Adelante nu tot de basisverzekering van alle zorgverzekeraars. Hierdoor kunnen mensen beter worden geholpen.

*De meeste zorgverzekeraars vergoeden de tinnitusbehandeling bij Adelante. Het blijft echter raadzaam bij de eigen zorgverzekeraar te informeren of deelname inderdaad wordt vergoed.

Effectiviteit wetenschappelijk bewezen

Adelante heeft een effectief behandelprotocol ontwikkeld: de gespecialiseerde stepped-care tinnitusbehandeling. Deze is opgesteld en onderzocht door dr. Rilana Cima, psycholoog en wetenschapper bij Adelante en Maastricht University. Het betreft een cognitieve gedragstherapeutische behandeling uitgevoerd door een gespecialiseerd multidisciplinair team. De gespecialiseerde behandeling is effectief bewezen in een grootschalig onderzoek. De behandeling is stapsgewijs georganiseerd en wordt aangeboden met oplopende intensiteit, naargelang de behoefte van de patiƫnt en volgens vooraf bepaalde criteria.

De tinnitusbehandeling van Adelante wordt momenteel in Hoensbroek en Blerick aangeboden.
Meer informatie is te vinden op www.adelante-zorggroep.nl.

Reacties

Cookieinstellingen