Roger Holtus nieuwe ‘Sjtadsprins’ van de Heëlesje Winkbülle

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Zaterdagavond 6 januari is in Winterpark Urbana Roger Holtus geproclameerd als Sjtadsprins Roger II van de Heëlesje Vastelaovendsvereniging De Winkbülle!
Hij volgt Prins Ties I (Curfs) op, die het afgelopen jaar de carnavaleske scepter zwaaide over alle Winkbüllen en Winkbuulkes.

In een paviljoen op het Pancratiusplein in Heerlen werd Roger II rond half elf ‘ontmaskerd’ door Paul Frissen, de voorzitter van De Winkbulle. Dit onder toeziend oog van vele toeschouwers, talrijke andere carnavalsverenigingen en de complete bemanning van de Blauwe Sjuut die speciaal voor deze gelegenheid koers had gezet naar het plein in de Heerlense binnenstad.

Roger II

Met zijn adjudant zal Roger II heel Heerlen (Sjpassemig) en de Heëlesje Vastelaovendsvereniging De Winkbülle in het bijzonder, voorgaan tijdens het komende carnavalsseizoen.

Roger Holtus is 45 jaar, geboren in de Vroedvrouwenschool op Heerlerbaan. Een Winkbuul in hart en nieren. Hij woont met zijn lief Nasty en zoon Vince in de Erk. Hij studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit in Nijmegen, werkte bij Stienstra en was vervolgens 12,5 jaar bij de Rabobank waar hij onder andere directeur is geweest van Rabobank Parkstad Limburg.
Momenteel is hij ‘managing director’ bij Wiertz Company.
Roger is ook lid van de Raad van Toezicht van ‘Roda JC Midden in de Maatschappij’. Daarnaast is hij bestuurslid van poppodium De Nieuwe Nor.

Naast carnaval is de gitaar zijn grote passie en speelt hij af en toe een potje tennis.

Carnaval

Roger was van 2003 tot en met 2006 lid van de Raad van Elf van de Winkbülle. Daarnaast is hij inmiddels al elf jaar lid van CV ‘de Nette Kadette’. Een van de eerste carnavalsgroepen van Heerlen die dit jaar 50 jaar bestaat.

“Urban Wink…, ram os Dink!”

Roger II zal het komende seizoen de Heëlesje vasteloavend voorgaan met het Winkbüllemotto “Urban Wink…, ram os Dink!”.

 

Reacties