3 gewapende overvallen op cafetaria’s in Parkstad

Vrijdagavond en zaterdagavond is een drietal cafetaria’s door gewapende en gemaskerde mannen overvallen. Bij de overvallen is een onbekend bedrag buitgemaakt. Er raakte niemand gewond. De politie is gestart met een onderzoek.

Zaterdagavond overvielen rond 20.30 uur 2 gewapende en gemaskerde mannen een cafetaria aan de Hogeweg in Voerendaal. Er waren op dat moment geen klanten in de zaak. De eigenaar werd onder bedreiging met een mes gedwongen om het geld uit de kassa te overhandigen. De overvallers vluchtten weg in een auto richting Nuth. Een door de politie gestuurd burgernetbericht met het verzoek uit te kijken naar de auto heeft geen resultaat gehad.

Vrijdagavond rond 22.00 uur drongen 2 gemaskerde mannen een friture aan de Heisterberg in Hoensbroek binnen. Hier werd de eigenaar onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen de kassa te openen. Nadat 1 van de overvallers de kassa had leeggemaakt vluchtten ze samen in een zwarte auto die voor de zaak klaarstond richting de Nolensstraat

Ongeveer 1 uur later, rond 23.00 uur was het raak bij een friture aan de Markt in Landgraaf. Daar kwamen 2 gemaskerde mannen de friture binnen en bedreigeden de eigenaar ook met een vuurwapen. Bij deze overval werd de kassa in z’n geheel meegenomen en verdwenen de overvallers in een zwarte auto richting Briandstraat. Ook bij deze overval waren geen klanten aan de zaak aanwezig.

Ook donderdag werd al een cafetaria overvallen, op de Molenberg in Heerlen.
Of er een verband bestaat tussen deze reeks overvallen is niet bekend.

Reacties