Roda JC komt niet van de laatste positie af

Roda JC Kerkrade verloor zaterdagavond thuis de Limburgse derby tegen VVV-Venlo met 0-1.
De Kerkraadse ploeg had gisteren voor aanvang van de wedstrijd goede vooruitzichten om de laatste positie in de Eredivisie te kunnen verlaten door het verlies van NAC Breda, Willem II en het gelijke spel van FC Twente. Maar dan moest wel gewonnen worden van VVV-Venlo.

Dat gebeurde uiteindelijk niet in het Parkstad Limburg Stadion. Zelfs één schamel wedstrijdpuntje wist de ploeg van coach Robert Molenaar niet in Kerkrade te houden. Na 76 minuten zette Clint Leemans de Venlonaren op een 0-1 voorsprong die VVV tot aan het eindsignaal wist vast te houden.
Daarmee boekte VVV voor de eerste maal een overwinning in het 23ste onderlinge treffen in Kerkrade.

Ander centraal verdedigingsduo

De ploeg uit Kerkrade startte met een ander centraal verdedigingsduo ten opzichte van de wedstrijd tegen ADO Den Haag (3-2).
Adil Auassar keerde terug van een schorsing als gevolg van de rode kaart die hij vorig weekend kreeg in het thuisduel tegen FC Groningen. Freddy Ananou verving de geschorste Henk Dijkhuizen op de rechtsback positie.

In het eigen Parkstad Limburg Stadion was Roda JC de bovenliggende partij in het eerste kwartier van de Limburgse derby. De thuisploeg creëerde verschillende kansen maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van VVV-doelman Unnerstall. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam ook de uitploeg meer in de wedstrijd. VVV Venlo creëerde verschillende kansen maar deze liepen allemaal op niets uit.

Aantrekkelijkere tweede helft

Het eerste gevaar na rust kwam van Venlose kant. Na een ingestudeerde vrije trap werd de bal voor het doel gebracht. Ralf Seuntjes wist de bal richting het doel te koppen maar zijn kopbal miste kracht waardoor Hidde Jurjus de bal makkelijk kon vangen. Vlak daarna mocht de jonge Jorn Vancamp aan de andere kant van het veld aanleggen na een mooie een-twee met Simon Gustafson. Zijn schot miste precisie en ging hard over het doel. Nog geen minuut later werd Hunte diep gestuurd en ging alleen op doelman Jurjus af. Gelukkig voor Roda JC was Daryl Werker net op tijd terug waardoor hij de bal met een sliding kon blokken.

Simon Gustafson gaf na 58 minuten spelen een prima pass op Mikhail Rosheuvel die een vrije schietkans op doel kreeg. Zijn schot was hard maar ging naast het doel. Kort hierna kreeg ook Dani Schahin een schietkans; zijn inzet ging net over het doel van keeper Unnerstall.
Na 75 minuten spelen kwam de uitploeg op voorsprong. Een schot vanuit de tweede lijn van Clint Leemans verdween laag achter doelman Jurjus. Na deze late goal wist Roda JC de stand niet meer gelijk te trekken, en moest Auassar – net terug van een schorsing – opnieuw met rood voortijdig de kleedkamer opzoeken na een overtreding op een doorgebroken aanvaller.

Bron: Roda JC