Wensboom in de hal van Zuyderland Medisch Centrum Heerlen

Foto: CCO Public Domain

Vanaf deze week staat weer een wensboom in de centrale hal van de Zuyderlandlocaties Heerlen en Sittard-Geleen. Patiënten, bezoekers, maar ook medewerkers kunnen een wens in die boom hangen.
Rondom Kerstmis en Nieuwjaar biedt Zuyderland iedereen graag de mogelijkheid om een wens voor een ander te noteren op een kaartje en in de wensboom in de hal te hangen. Als een stukje steun of hoop, gericht op de toekomst.
De kerngedachte is “geven om elkaar”.

Zesde keer

Afgelopen jaren werd de wensboom in Heerlen erg gewaardeerd, met honderden wensen binnen een paar weken.
In de meeste gevallen werd er om spoedige genezing van een ziek familielid gevraagd. ‘Dat opa snel beter wordt’, ‘Dat ik weer goed kan lopen’ en ‘Dat mijn twee ooms nog beter worden of anders naar de hemel gaan in vrede’ zijn enkele rake voorbeelden van wensen die afgelopen jaren de wensboom sierden.

Interactief

Zuyderland zal komende weken op sociale media als Twitter, Facebook en Instagram de mooiste wensen delen.

Anderzijds kunnen de wensen net als andere jaren ook weer digitaal aangeleverd worden. Zij die in de komende weken het ziekenhuis niet bezoeken maar wel graag deel uit willen maken van de wensboom, kunnen hun wens ook uiten via sociale media. De wens wordt dan ook daadwerkelijk opgeschreven en (fysiek) in de boom gehangen.

De wensbomen staan tot na de jaarwisseling in de hal van de Zuyderlandlocaties Heerlen en Sittard-Geleen.