Toneelgroep ‘de Bron’ speelt Hamlet in Cultuurhuis Heerlen

Vlnr: Hamlet (Jonathan Wanders); Claudius (Gilles vd Wouw); Gertrude (Vivianne v Wijk)
Foto:

Toneelgroep de Bron uit Noorbeek komt naar Heerlen met Hamlet, de voorstelling die in september 7 maal uitverkocht was in Kloosterruïne Hoogcruts. Nu dus de kans om Hamlet in het theater van Cultuurhuis Heerlen te zien.

Bijzondere voorstelling

“Ik geef niet vaak vijf sterren voor een voorstelling. Maar bij de Bron in Noorbeek moest ik een uitzondering maken. Ga deze voorstelling zien, die is de moeite waard!” schreef recensent Paul Weelen.
Een passage uit zijn recensie: “Regisseur Jos Salden slaagde erin Shakespeare met een degelijke tekstbewerking van Theo Keltjens zo hedendaags te maken dat een uitverkochte tribune er vaak ademloos naar bleef kijken. Hamlet, weergaloos gespeeld door Jonathan Wanders, is niet de tragische figuur die ten onder gaat aan de fouten van zijn voorouders en het verleden, nee, hij is de eeuwige twijfelaar, die zowel de liefde als de complotten op zijn leven bijna per toeval overwint, juist omdat hij zo twijfelt. Een bijzondere voorstelling die op vele manieren indruk weet te maken.”

Toneelgroep de Bron uit Noorbeek speelt veelal in dialect en zorgde in Heerlen eerder al voor uitverkochte zalen met meerdere reeksen van ‘De Vagina Monologen’ (2007/2008 in Theater Lexor) en ‘Huisvrouw’ (vorig jaar in Cultuurhuis).

Wie De Bron kent, weet dat het raadzaam is snel te reserveren. Dat kan alleen via de website: www.toneelgroepdebron.nl.

Kom je kijken, of kom je niet kijken, dát is de vraag.

Foto’s: © Edward van Kempen

Reacties