Trap van Maankwartier naar het Mijnmuseumpad geopend

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Vanmiddag werd naast het Maankwartier in Heerlen de trap naar het Mijnmuseumpad geopend.
Door de ingebruikname van deze trap is een snellere verbinding tot stand gekomen tussen het Maankwartier en het Nederlands Mijnmuseum, het CBS en Carbon6.
De officiƫle opening, een druk op de onontkoombare rode knop, werd verricht door wethouder Barry Braeken namens de gemeente Heerlen, samen met Wiel Nix, directeur van het Nederlands Mijnmuseum, Dirk van der Ven van Carbon 6, en Astrid Boeijen, vestigingsmanager CBS Heerlen.

Verbinding

De trap ligt in de hoek van het Maanplein naast Maanplein 88. Om er te komen vanaf het huidige station moet eerst de stationstrap aan de noordkant worden afgedaald en dan via de trap of hellingbaan het Maanplein worden bestegen. Van daaruit is dan het Mijnmuseumpad te bereiken.
In de toekomst, als het Maankwartier geheel gereed is en het station op de nieuwe positie ligt, is de situatie een stuk eenvoudiger. Dan vormt de trap, die naar het Mijnmuseumpad leidt, inderdaad de kortste verbinding van het station naar het Mijnmuseum en het nieuwe CBS-gebouw.
Die gebouwen kunnen dan, niet gehinderd door de busbaan, via een weggetje langs het spoor over de tunnelbak van de Looierstraat bereikt worden.

Tijdens de opening zorgde de BrassMojo band voor de muzikale omlijsting, namen twee free runners op geheel eigen wijze de trap in gebruik en verzorgde de Jumbo een hapje en een drankje.

Reacties