Nieuwe dienstregeling openbaar vervoer in Limburg per 10 december 2017

Foto: Arriva

Met ingang van zondag 10 december geldt er een nieuwe dienstregeling voor het bus- en treinvervoer in Limburg. Voor de regio zijn de afgelopen tijd al een aantal wijzigingen gecommuniceerd die deel uitmaken van die nieuwe dienstregeling.
Alles is vanaf nu ook voor de reiziger gemakkelijk terug te vinden in de reisplanners en in detail via arriva.nl/dienstregeling.

Begin oktober gaf de Provincie Limburg groen licht voor het vervoersplan 2018 dat Arriva maakte voor bus en trein. In dit plan voerde Arriva zo veel als mogelijk de wensen van de reizigers door. Ook speelde zij in op de veranderende mobiliteitsbehoeftes, en nam de vervoerder de gegevens mee die ze afgelopen jaar verzamelde via haar chauffeurs en haar systemen voor rijtijden en reizigersaantallen.

Dit resulteerde in een nieuwe, meer betrouwbare dienstregeling. Onder andere door betere aansluitingen, aanpassingen in de rijtijd, nieuwe of aangepaste routes en extra ingezette lijnen.
Op gebied van trein zijn de wijzigingen vanuit NS intercity een belangrijk gegeven.

Zuid-Limburg

Door de gewijzigde vertrektijden van NS veranderen met name in Zuid-Limburg de rij- en overstaptijden van de treinen. Die wijzigingen werken ook door op de aansluitende bussen.

Ten aanzien van Heerlen komt er een verbeterde verbinding van Hogeschool Zuyd en het ziekenhuis vanuit Heerlen Zuid.
Verder wordt de regio Parkstad beter op het Heuvelland aangesloten, en andersom.

Met de stadsdienst in Maastricht wordt de bereikbaarheid van het centrum vergroot en verbetert het busvervoer voor Heer, Scharn, Wyckerpoort en Caberg.
Voor de regio Sittard valt op dat een aantal OV shuttles in 2018 als lijntaxi worden ingezet als aanvulling op de bestaande vaste verbindingen.
Het Heuvelland gaat profiteren van betere overstapmogelijkheden.

Arriva adviseert reizigers om voorafgaand aan de reis via arriva.nl/dienstregeling alle informatie over de vertrektijden en de nieuwe of veranderde reismogelijkheden in Limburg goed te bekijken.

Kijk hier voor de belangrijkste wijzigingen in de Dienstregeling 2018 Parkstad.

 

Reacties

Cookieinstellingen