Jazz Boulevard tijdens eerste novemberweekend: “Heerlen Jazzt…”

Foto: Heerlen Jazzt

November is Jazz Maand in Heerlen. Dit jaar vindt dan voor de tiende keer Jazzmaand “Heerlen Jazzt…” plaats. Inmiddels een begrip in de provincie, de regio Parkstad en de stad Heerlen.

Ruim een maand lang kunnen jazz- en muziekliefhebbers genieten van concerten en uitvoeringen waarin alle vormen van jazz en cross-overs te bewonderen zijn. In alle rangen en standen. Op veel locaties.

Een overzicht van de diverse optredens en (deel)projecten:

 • “Jazz Boulevard”
  Op diverse horecalocaties in de binnenstad tijdens het eerste weekeinde van november. Een dozijn horeca-ondernemers heeft zijn medewerking hieraan inmiddels toegezegd. Op zaterdag 4 en zondag 5 november dus.
  De aftrap van “Jazz Boulevard” is op 4 november in het Tulip Inn Hotel, met live muziek vanaf 15.00 uur.
 • Professionele podiumconcerten in de maand november door topmusici uit Nederland, Duitsland en België in het Parkstad Limburg Theater, Cultuurhuis Heerlen, Nieuwe Nor, Oefenbunker, de Vijf Pleintjes, en Zeezicht.
 • Young talent Eujazz Award, en Young Jazz Night; een prijs uitgereikt namens de samenwerkende festivals/organisaties in de Euregio door deputé Ger Koopmans, en een concert met live CD opname serie door de winnaars in het Cultuurhuis.
 • “Jazz-out”, een groots jazz-spektakel op 18 november in het Parkstad Limburg Theater. De stichting ‘Heerlen Jazz’ zorgt hierbij voor de presentatie van musici uit de eigen regio en provincie.
 • Provinciale SLIM Big Band Dag op 19 november, in samenwerking met SLIM.
 • De Jazzkirmes” op 26 november, een (euregionale) muziekpresentatie tijdens een éendaagse happening in een speciaal ingericht “Zeezicht’. Met nadruk op artiesten en groepen uit de euregio Aken, Heerlen, Maastricht, Luik, Hasselt.
 • Live optredens van “New Orleans, dixie en brass” looporkesten op diverse zaterdagen in de binnenstad van Heerlen zorgen niet alleen voor sfeer en originaliteit, maar laten het publiek ook de vrolijkheid van deze muziek aan den lijve ondervinden.

Heerlen Jazz

Heerlen Jazz wordt ondersteund door de Gemeente Heerlen en werkt samen met onder andere Parkstad Limburg Theater Heerlen, de Nieuwe Nor, Cultuurhuis Heerlen, Schunck* muziekschool, stichting Pro2 en SLIM. Laatstgenoemde voert een deel van haar projecten uit in Heerlen.
Educatieve Projecten en podiumactiviteiten van Stichting Heerlen Jazz worden verder ondersteund door Nationaal fonds voor de Podiumkunsten, het Huis voor de kunsten Limburg en stichting Pro 2.

Beroepsmusici uit de stad en regio worden actief betrokken bij de planning, programmering en uitvoering.
Niet alleen de cultuurcentra, maar ook het bedrijfsleven/MKB en de horeca in de binnenstad nemen deel aan deze jazzmaand.
Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om:

 • projecten van de stichting breed en professioneel te profileren;
 • meer Podium activiteiten voor Semi professionele groepen en musici te realiseren;
 • samenwerking tussen amateurs en professionals te bevorderen.

Reacties