Duo berooft man en dwingt hem geld te pinnen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Brunssum – In de nacht van vrijdag op zaterdag bedreigden twee mannen een 21-jarige inwoner van Brunssum en dwongen hem geld van zijn rekening te pinnen bij een geldautomaat in Brunssum. De twee mannen, een 32-jarige man uit Geleen en een 33-jarige man uit Heerlen konden hiervoor worden aangehouden, al was de politie bij hun aanhouding genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen.

Bedreiging

De 21-jarige Brunsummer kwam zijn twee belagers tegen bij een horecagelegenheid in Brunssum. Hij moest eerst, mogelijk onder bedreiging van een wapen, zijn geld aan het duo afstaan. Vervolgens dwongen de twee mannen hun slachtoffer om geld te gaan pinnen bij een geldautomaat. Onderweg hiernaartoe wist het slachtoffer de politie te waarschuwen.
Toen de belagers van de man met het gepinde geld wilden wegrijden was de politie al in de buurt om het tweetal aan te houden, maar zij gingen er in hun auto vandoor. Met de inzet van meerdere politiepatrouilles kon de vluchtauto een paar minuten tot stoppen worden gedwongen. Omdat beide mannen bij hun aanhouding niet wilden meewerken moest de politie hierbij een waarschuwingsschot afvuren. In de auto van de mannen werd een mes aangetroffen.

Niemand raakte gewond bij dit voorval.

Reacties