Museumkwartier.nl Award: verkiezing museale Publieksprijs 2018

Foto: Museumkwartier.nl

De Museumkwartier.nl Award is dé onafhankelijke publieksprijs voor het beste Nederlandse museum van het jaar. Op Museumkwartier staan meer dan 1.000 Nederlandse musea vermeld. Het publiek kiest hieruit op de meest eerlijke manier – via reviews – de winnaars van de eerste, tweede en derde prijs.

Museumkwartier.nl Awards 2018

Sinds 2015 reikt Museumkwartier.nl jaarlijks prijzen uit aan de best gewaardeerde musea in Nederland. De drie winnende musea (Goud, Zilver, Brons) mogen zich een jaar lang winnaar noemen van de Museumkwartier.nl Awards. Vorig jaar werden de eerste, tweede en derde prijs in de wacht gesleept door respectievelijk Museum Møhlmann in Appingedam, het Schipbreuk- en Juttersmuseum op Texel en De Halve Maen in Hoorn.

Stem mee vanaf 14 oktober

Museumfans die hun stem uitbrengen maken kans op mooie prijzen. Zoals een weekendverblijf Zuid-Limburg (2 nachten voor 4 personen) in Buitenplaats de Mechelerhof, vrijkaarten voor diverse musea en proefabonnementen op het magazine ‘Alles over Geschiedenis’.
De museale verkiezing wordt dit jaar opgezet in samenwerking met het magazine ‘Alles over Geschiedenis’ en ‘CHIP FOTO magazine’.
Stemmen kan vanaf 14 oktober door een beoordeling uit te brengen op een museum naar keuze via de website Museumkwartier.nl.

U kunt bijvoorbeeld stemmen op onderstaande musea uit onze regio:

  • SCHUNCK*
    Bongerd 18
    6411 JM Heerlen
  • Thermenmuseum
    Coriovallumstraat 9
    6411 CA Heerlen
  • Nederlands Mijnmuseum
    Mijnmuseumpad 2
    6412 EX Heerlen
  • Landgoed Slot Schaesberg
    Slot Schaesberg-Laan 100
    6371 Landgraaf
  • Kasteel Hoensbroek
    Klinkertstraat 118
    6433 PB Hoensbroek
  • Columbus Earth Theater
    Museumplein 2
    6461 MA Kerkrade
  • Continium Discovery Center
    Museumplein 2
    6461 MA Kerkrade
  • Afrika Anders
    Maastrichterweg 54
    6374 RZ Landgraaf
  • Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij
    Stationstraat 20
    6369 VJ Simpelveld
  • Cube Design Museum
    Museumplein 1
    6461 Kerkrade
  • Schacht Nulland
    Domaniale Mijnstraat 30
    6462 HA Kerkrade

Wedstrijdregels

De eerste prijs gaat naar het museum dat tijdens de wedstrijdperiode (14 oktober tot en met 29 december) de meeste nieuwe reviews van 4 of meer sterren heeft gekregen. In de derde week van november wordt de tussenstand van de 10 musea met de meeste beoordelingen bekendgemaakt. Deze 10 musea gaan door naar de finaleronde.

De Museumkwartier.nl Awards 2018 worden begin januari uitgereikt. Naast de waardevolle onderscheiding, officiële oorkonde en media-aandacht, krijgen de top 3 musea stevige promotionele aandacht via Museumkwartier.nl en in het magazine ‘Alles over Geschiedenis’.
Tot slot ontvangen de winnaars (online) marketing advies via Museamarketing.nl.