Komende zondag echte Heerlense derby in Hoofdklasse B

Foto: CCO Public Domain

Dit weekeinde een onvervalste derby én kraker in de Hoofdklasse B van het amateurvoetbal: Groene Ster – EHC.
De twee op het hoogste amateurniveau acterende Heerlense voetbalteams nemen het zondagmiddag op sportpark Pronsebroek in Heerlerheide tegen elkaar op.

Heerlense Derby

Ruim een half jaar geleden eindigde deze Heerlense derby in een 2-0 overwinning voor Groene Ster uit Heerlerheide.
Verschil met de derby van toen is dat Groene Ster eind maart 2017 streed om handhaving in de Hoofdklasse, terwijl de groen-witten nu de eerste plaats bekleden in Hoofdklasse B. Van de zes gespeelde wedstrijden werd er slechts één verloren, uitgerekend een 0-2 thuisnederlaag tegen nieuwkomer SV Meerssen. In de overige 5 matches pakte Groene Ster echter de maximale score van 15 punten. Komende zondag zullen zij koste wat kost deze koppositie willen verdedigen, het liefst door middel van een klinkende overwinning.

De tegenstander zondag van Groene Ster startte minder florissant. EHC wist van de vijf gespeelde wedstrijden er twee te winnen. Twee wedstrijden werden verloren, en één wedstrijd eindigde in een gelijk spel. Ook zij zullen er dus alles aan willen doen om punten mee naar Hoensbroek te nemen, om niet verder af te glijden naar de staart van de ranglijst.

Trainers

Ook afwijkend ten opzichte van de vorige confrontatie: bij beide ploegen zit een nieuwe trainer op de bank.
Bij Groene Ster is dit seizoen Maurice Verbunt de coach van de selectie, die vorig jaar aan het roer stond bij het toen degraderende Chevremont.
Gerard Douven is de nieuwe hoofdcoach bij EHC. Hij kwam aan het begin van dit seizoen over van RKSV Minor uit Nuth.

  • Zondag 15 oktober 14.30 uur: Groene Ster – EHC
  • Sportpark Pronsebroek
  • Hei Grindelweg 66 Heerlerheide