‘Festival du Nord’ op Akerstraat-Noord in Hoensbroek

Foto: Festival du Nord

Bijna een jaar geleden ging de eerste schop in de grond voor de grondige opknapbeurt van de Akerstraat-Noord in Hoensbroek. In die periode is de riolering vervangen, zijn er vrijliggende fietspaden naast de rijstroken aangelegd en is de indeling van de parkeergelegenheid aangepast. Ook kreeg de straat een geheel nieuwe asfaltlaag. Eind oktober is het helemaal klaar.

‘Festival du Nord’

Zaterdag 7 oktober wordt dit gevierd met een gratis toegankelijk ‘Festival du Nord’. De weg moet dan voor een laatste keer worden afgesloten voor de afrondende werkzaamheden, en die gelegenheid nam de plaatselijke Ondernemersvereniging Akerstraat-Noord te baat om op feestelijke wijze het einde te vieren van de werkzaamheden en ongemakken die daarmee gepaard gingen. En als feestelijke heropening van de Akerstraat-Noord.

Live muziek, dj’s en foodtrucks

Dat gebeurt met live muziek en diverse eetgelegenheden op een Foodtruck festival. Die feestelijkheden concentreren zich tussen 13.00 uur en plusminus 23.00 uur rond het tankstation midden op de Akerstraat-Noord.

Lex Nelissen draait in de namiddag met zijn ‘Vinyl Express’ ouderwets muziek vanaf de ‘plaat’.

Het avondprogramma wordt gevuld met een tweetal bands. Als eerste betreedt rond 18.00 uur ‘Daddies with Attitude‘ het podium voor het voorprogramma. Deze coverband speelt een veelzijdig rockrepertoire met geluid uit de jaren zeventig en tachtig.

Daarna begint om kwart over negen ‘The Wild Romance’, de slotact van dit feestje. Een die er wezen mag, en wellicht niet geheel toevallig werd gekozen. Als begeleidingsband stonden zij in 1979 namelijk naast Herman Brood tijdens zijn Cha Cha-tour in het Luxor Theater aan de Akerstraat-Noord. Dat was tevens het allerlaatste concert in de Luxor, waarvan de aankondiging nog geruime tijd op de gevel van het theater heeft gestaan.

Reacties