Plannen voor winterfestival ‘Holy Moly’ gepresenteerd

Foto: Incredible

Afgelopen woensdag presenteerde organisator Incredible de eerste plannen over het nieuwe winterevenement ‘Holy Moly!’ dat van 15 december 2017 tot en met Oudejaarsnacht plaatsvindt.
In samenwerking met de gemeente Heerlen en HeerlenMijnStad organiseert Incredible Event Builders dan een winterfestival dat in de komende vier jaar moet uitgroeien tot een spectaculaire bovenregionale happening. Die zich nadrukkelijk moet gaan onderscheiden van het reeds bestaande aanbod aan kerstmarkten in onze regio.
Een event ook, dat opnieuw het saamhorigheidsgevoel en gezonde trots op onze stad van tijdens Serious Request 2016 moet laten ontvlammen.

Op 15 december gaat het evenement met een grote openingsshow van start op de Bongerd, en op Oudejaarsavond wordt het winterfestival spetterend afgesloten op het Pancratiusplein. Tijdens en tussen die tijdstippen moet het gaan bruisen in Heerlen. Alleen op kerstavond en eerste Kerstdag is er een rustperiode ingelast.

Commitment

Tijdens de presentatie werd nadrukkelijk ook commitment vanuit de stad gezocht. Niet alleen vanwege de impact van het evenement voor omwonenden, maar vooral ook omdat inwoners, het bedrijfsleven, organisaties, verenigingen en instellingen zelf een bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van het evenement. Een behoorlijk aantal belangstellenden heeft zich hiervoor inmiddels gemeld, maar er is nog veel meer mogelijk.

Drie areas: Bongerd 1, Bongerd 2 en Pancratiusplein

De Bongerd in het centrum van Heerlen wordt ingericht met zeecontainers. Multifunctioneel, en in te zette voor tal van uiteenlopende activiteiten.
Ook het muziekprogramma speelt zich hier grotendeels af. Met een hoofdpodium dat op dezelfde plaats komt als tijdens Serious Request. Tijdens de opening op vrijdag 15 december staat hier een vette act op het podium die voor een zinderende opening van het Holy Moly Winterfestival gaat zorgen.
Overdag en door de week programmeert de organisatie met meerdere partners spel- en sportactiviteiten voor jong en oud.

Het Pancratiusplein wordt de tweede helft van december 2017 een Park Urbana in winterse sferen. Er komen Nordic Tipi’s, die passend worden ingericht en geschikt zijn voor diverse activiteiten.
Ondernemers en instellingen kunnen een Nordic Tipi adopteren en naar behoeven invullen, passend bij het thema.
Op het plein loop je als het ware de ‘wildernis’ in. Het park wordt ingericht met hout, gras, bomen, struiken en banken. In het park worden eveneens diverse activiteiten georganiseerd. ‘Gemütlichkeit’ moet hier de boventoon gaan voeren.
De Pancratiuskerk en Schunck worden sfeervol aangelicht.

Bongerd 2, het berijdbare ovaal van de Bongerd, is tijdens de weekeinden van het evenement de standplaats voor talloze ‘Wheels ‘n Bites Food Trucks’. Een rollend Food Fest, met een bonte verzameling van stoere en originele Food Trucks en creatieve stands die het plein omtoveren tot één groot openluchtrestaurant, een belevingsspektakel waar de bezoeker letterlijk kan proeven van het goede leven in Limburg. Eerlijk en ambachtelijk eten, verse producten, regionale wijnen en uiteraard het Limburgse bier.

Aanloop vanaf november

Vanaf november wordt er al naar dit evenement toegewerkt.
HeerlenMijnStad zal tal van activiteiten gaan organiseren, samen met de ondernemers van de binnenstad.
De gemeente zal zorgen voor een betere sfeerverlichting en markante gebouwen in de stad gaan aanstralen.

Meewerken?

Iedereen die op een bepaalde manier wil meewerken aan de invulling van dit festival kan contact opnemen met de organisatie.