Zaterdag 19e editie van Southern Bluesnight!

Foto: Varo Rafayelyan

Op zaterdag 21 maart presenteert Parkstad Limburg Theaters de 19e editie van Southern Bluesnight! Op 3 podia valt te genieten van een gevarieerd en uitgekiend programma met elektrische en akoestische blues van topniveau.

Uit Chicago komen de gitaarhelden Toronzo Cannon en Mike Wheeler, waarbij Mike speciaal voor dit festival een muzikaal verbond aangaat met de Electric Blues All Stars van Kai Strauss! Exclusief is de komst van de Britse nieuwe supergroep The Boom band. Voor de meer akoestische en traditionele bluesliefhebbers is er het Deense duo Tim Lothar & Peter Nande.

De Nederlandse top wordt vertegenwoordigd door The Dynamite Blues Band en door niemand minder dan ‘wereldbluesman’ Joep Pelt, die een nieuwe begeleidingsband voorstelt. Ook nieuw is de Amerikaanse band rond de fameuze toetsenist Bruce Katz.

Zoals ieder jaar is ook Limburg weer vertegenwoordigd door de winnaars van de laatste BRUL (Blues en Roots uit Limburg) contest The Handsome Fellows en de buskers in de “bluesstreet” Danny Vanhoudt en de jonge veelbelovende band Martinus.

En, inmiddels al een aantal jaar traditie bij Southern Bluesnight, wordt ook dit jaar weer om middernacht swingend en passend afgesloten met een jam in de jukejoint!

Informatie over het programma en de kaartverkoop via www.parkstadlimburgtheaters.nl / www.southernbluesnight.nl of telefonisch via 045 – 571 66 07.

Reacties