Zuyderland in Heerlen gaat twee zaterdagen open

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Als extra service naar patiënten gaat Zuyderland de laatste drie maanden van dit jaar vier zaterdagen open. In de maand november tweemaal in Heerlen, en in oktober en december in Sittard-Geleen. Dat heeft de Raad van Bestuur, samen met het Medisch Specialistisch Bedrijf, besloten.
Zuyderland wil zo de toegangstijden verkorten voor poliklinieken en OK, alsmede wachtlijsten wegwerken.

Service verbeteren

“Op dit moment zijn onze toegangstijden poliklinieken te hoog. Wij willen de service aan onze patiënten verbeteren en hebben daarom met alle vakgroepen afgesproken de toegangstijden zo kort mogelijk te houden. De medewerkers plannen we in op basis van vrijwilligheid en we hebben artsen verzocht ook hieraan mee te werken”, aldus David Jongen, voorzitter Raad van Bestuur.
De aangekondigde maatregelen omvatten ook het maximaal vullen van de capaciteiten (OK en poliklinieken) gedurende de week.
Zuyderland draait de komende maanden dan ook meer dagdelen polikliniek en plant extra OK- programma’s.

Voorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf Frans Stals: “We willen onze patiënten niet langer dan nodig laten wachten: dus kortere wachttijden van operaties en kortere wachttijden voor verrichtingen zoals scopieën en slaaponderzoeken.”

Alle poli’s open

Op de locatie in Heerlen zijn op zaterdag 4 november en zaterdag 25 november alle poli’s geopend. Tevens vinden dan extra operaties plaats van minder complexe ingrepen. Zuyderland Medisch Centrum is dan volledig in bedrijf als tijdens een doordeweekse dag met dagverpleging, polikliniek, MRI, laboratorium en endoscopiekamers.
Op de locatie van Zuyderland in Sittard-Geleen wordt op de zaterdagen 7 oktober en 2 december doorgewerkt.

Reacties