Platbook 14 in de maak: “Grenze”

Foto: Huis voor de Kunsten

In het voorjaar van 2015 verschijnt deel 14 van Platbook, een boekje met gedichten en verhalen in het Limburgs dialect.

Schrijvers uit de hele provincie worden uitgenodigd om vóór 30 april a.s. eigen werk geschreven in het dialect (‘plat’) in te sturen over het thema ‘Grenzen’. De nieuwe editie van Platbook wordt gepresenteerd in mei.

Serie dialectboekjes

Platbook is een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers en -lezers. Iedereen die in het Limburgs schrijft kan een tekst insturen. Het fenomeen ‘grenzen’, het thema van deze uitgave, zal een goede inspiratiebron zijn. Door de grenzen letterlijk op te vatten als geografische scheidingen, maar zeker ook in figuurlijke zin. Hoe ver kun je gaan? Wanneer ga je over een bepaalde grens? Een veelsoortigheid die ongetwijfeld ook terug te zien zal zijn in de tekstvormen: gedichten, verhalen, columns, monologen, toneel, liedteksten.

Voorwaarden

Om zoveel mogelijk mensen een kans op publicatie te geven, mogen de teksten niet langer zijn dan 600 woorden. Teksten kunnen tot 30 april a.s. worden aangeleverd bij Uitgeverij TIC, via e: [email protected]. Indien het werk van een schrijver wordt geselecteerd, dan ontvangt hij of zij een uitnodiging voor de boekpresentatie en een gratis exemplaar van Platbook 14.
Platbook wordt uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg en komt tot stand in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi, uitgeverij TIC en Wim Kuipers.

Platbook

Nog meer weten over het Platbook? Dan kun je contact opnemen met Ton van de Wijngaard, streektaalfunctionaris bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via t: 0475 399 280 of met Uitgeverij TIC, via t: 043 32 62 414. Ook is meer informatie over de reeks te vinden op www.limburgsedialecten.nl of www.uitgeverijtic.nl.

Alle edities van Platbook zijn te koop in de webshop van het Huis (www.hklimburg.nl/webshop) en de betere boekhandel in Limburg.