‘Tihange UIT zuil’ verplaatst naar C-Mill

Burgemeester Krewinkel haalde als eerste de hendel over
Foto: Heerlen.nieuws.nl

De ‘Tihange UIT Zuil’, die sinds april dit jaar in de Geleenstraat voor de ingang van het stadhuis van Heerlen stond, is verplaatst.

Vanaf het begin lag het in de bedoeling om de protestzuil na verloop van tijd te verplaatsen naar andere locaties in de gemeente. Die verplaatsing is nu sneller gebeurd dan aanvankelijk gepland vanwege klachten van geluidsoverlast door omwonenden.
Bijna 180.000 keer is de hendel inmiddels overgehaald. De Tihange UIT Zuil heeft voorlopig een nieuwe plek gekregen op bedrijventerrein C-Mill in Heerlen.

Succesvol maar lawaaierig

Dat de actie een succes is geweest mag blijken; op de dag van verwijderen, was de hendel van de zuil 179.615 maal overgehaald volgens de tellerstand. Wat vooraf niet was voorzien was de geluidsoverlast die het overhalen van de hendel veroorzaakte voor buurtbewoners. Met name in de nacht.
Om dit euvel op te lossen is besloten de zuil te verplaatsen naar bedrijventerrein C-Mill aan de Jan Campertstraat in Heerlen.

Symbolische zuil

Gebruikers en bezoekers van C-Mill kunnen nu de Belgische kernreactor in Tihange ‘symbolisch uitschakelen’ en zo hun betrokkenheid laten zien.

De zuil is eerder al op diverse plaatsen in de regio Aachen geplaatst.

Reacties

Cookieinstellingen