Zondag wordt weer gedanst in Heerlen-Centrum

Foto: IBE

Zondag 23 juli wordt er, net als vorig weekend, weer gedanst op de pleinen en in de straten van Heerlen-Centrum! De breakdancers van HFC Dancestudio showen op verzoek van centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad hun URBAN MOVES. Als een voorproefje op The Notorious IBE 2017.

Maanplein

De eerste locatie is het Maanplein in het Maankwartier Heerlen. Om 13.30 uur wordt hier in samenwerking met de ‘Maankwartier sessies’ een unieke combinatie van muziek en dans uitgevoerd. De bboys en –girls gaan hun bewegingen matchen met de vrije klanken van Troubadour Brigitte.

Vervolgens is de rest van Heerlen-Centrum aan de beurt. Van de Saroleastraat tot aan het Pancratiusplein, overal wordt gedanst – zelfs op onverwachte plekken.

Jongeren

The Notorious IBE werkt graag samen met regionale partnerorganisaties die met jongeren werken.
HFC Dansstudio, een begrip in Heerlen, is een urban dansschool opgericht door de Heerlense Jop Vermeesch. Tijdens The Notorious IBE organiseren zij onder andere de IBE Buurt Battle in samenwerking met welzijnsorganisatie Alcander en met partners als Heerlen Mijn Stad. HFC Dansstudio trekt tijdens dit project de Heerlense wijken in om gratis lessen en battles te organiseren.

Volgens The Notorious IBE is urban culture de ideale manier om jongeren de mogelijkheid te bieden zelf in- en aanvulling te geven aan wat zij kunnen en willen doen. Tijdens het festival krijgen jongeren daarom de kans om workshops, lessen en battles te volgen en meer te weten te komen over de urban cultuur.