Streekproductenmarkt bij Luciushof in Heerlen

Foto: Streekproductenwinkel

Zaterdag 15 juli van 9.00 tot 17.00 uur vindt een streekproductenmarkt plaats in de tuin van de Luciushof in Heerlen.

De Streekproductenwinkel uit Stein is organisator van deze streekproductenmarkt. Sinds maart 2017 bieden zij via een webshop een ruim assortiment aan streekproducten aan. Behalve dat de markt een kennismaking met hun assortiment is, willen zij met dit initiatief hun leveranciers ook de mogelijkheid geven om de door hun geproduceerde streekproducten rechtstreeks aan de consument aan te bieden.

Weller

Het lag in de bedoeling om een viertal streekproductmarkten te organiseren in de tuin van de Luciushof aan de Putgraaf in Heerlen. Maar de eerste markt kon in verband met het faillissement van De TWEE Gezusters niet doorgaan. Dankzij de geweldige hulp van Weller en hun medewerkers is het gelukt om de tweede en volgende markten toch door te laten gaan.

streekproducten streekproductenmarkt
Foto: Streekproductenwinkel

Leveranciers

Verschillende leveranciers zijn aanwezig om een veelzijdig assortiment aan te bieden.
Olijfolie van puur olijf bijvoorbeeld in de stand van Willem&Drees, en appelsappen van de Bemelerhof. Kenny van Beeing Pure verkoopt zijn Limburgse honing, er zijn speltproducten van de Kollenberg te koop, stroop van de Stroopstooker uit Bunde, Maastrichtse mosterd, Heerlense jams, Boerderij chips, en nog een aantal andere verrassingen van eigen bodem.

Samengestelde pakketten

Verder is er een kraam waar al deze producten als samengesteld pakket gekocht kunnen worden. Hier kunt u onder andere volgens afspraak naar eigen wens samengestelde pakketten laten maken en leveren. Duurzame kerstpakketten bijvoorbeeld, gevuld met alléén streekproducten. Pakketten die dan vervolgens samengesteld en verzorgd worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Barista TukTuk

Bij dit alles is er de smaakvolle mogelijkheid om een overheerlijke kop koffie te drinken op het terras bij Björn en Laurent van Dutch Barista uit Beek. Zij verblijden de streekproductenmarkt zaterdag met een heuse Barista TukTuk.

Dus kom zaterdag allemaal naar een van de mooiste tuinen in Heerlen om te genieten van de talloze verrassingen van eigen bodem.

  • Streekproductenmarkt
  • Zaterdag 15 juli, van 9.00 tot 17.00 uur.
  • Luciushof, Putgraaf 3, Heerlen.