Pro Freestyle: grootste BMX Freestyle Park wedstrijd in Benelux

Foto: Pro Freestyle

Op 9 juni jongstleden maakte het IOC bekend dat het UCI BMX Freestyle Park naar de Olympische Spelen van Tokio 2020 brengt. Het IOC is verheugd met de toevoeging van het spectaculaire freestyle BMX-onderdeel. Een groot spektakel waarbij sporters, muziek en publiek met elkaar in interactie zijn.

Nog geen maand na deze bekendmaking organiseert het grootste freestyle sporttoernooi van de Benelux, Pro Freestyle, komend weekend de eerste BMX Freestyle Park wedstrijd van Nederland. Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli staat de grootste BMX Freestyle Park wedstrijd van de Benelux op het programma van Pro Freestyle Heerlen-Limburg 2017.

Skateboarden, de andere freestyle sport op de Spelen

Pro Freestyle organiseerde op 2 en 3 juni jongstleden de Worldcup Skateboarden in Den Haag. De Nederlandse en internationale skateboardtop kwam bij elkaar om in kwalificaties, halve finales en een finale tegen elkaar te skaten voor de titel. Skateboarders konden tijdens Pro Freestyle dubbele punten scoren voor de wereldranglijst.
Tijdens het toernooi in Heerlen komend weekend staat skateboarden ook op het programma. Dit keer geen worldcup maar een skateboardwedstrijd van hoog niveau met deelnemers uit de Nederlandse en Europese top. Naast BMX Park en Skateboarden organiseert Pro Freestyle de freestyle disciplines Scoot Park (stepjes), MTB Park, Inline Skate Park en BMX Street.

Pro Freestyle Heerlen-Limburg

Pro Freestyle Heerlen-Limburg vindt plaats van 30 juni tot en met 2 juli in de binnenstad van Heerlen. Het is allemaal te doen op de Bongerd (1 + 2), Pancratiusplein en Saroleastraat.
Het evenement is gratis te bezoeken.
Naast pro’s kunnen ook amateurs meedoen met de wedstrijden. De allerjongsten en beginners kunnen gratis op een van de playgrounds de sport uitproberen.

Meer informatie op www.profreestyle.nl.

Pro Freestyle© 2017