Dubbel speelweekend pakt dubbel slecht uit voor Roda JC

Nadat vrijdag in Oss met 1-0 werd verloren had Roda JC vanavond in eigen huis wat recht te zetten. Telstar, in de totaalstand van de Jupiler League toch pas ergens halverwege het rechterrijtje te traceren, leek een gepaste tegenstander waartegen de Kerkraadse ploeg het blazoen weer enigszins kon oppoetsen.

Helaas pakte het maandavond anders uit in het Parkstad Limburg Stadion, waar toch weer ruim 8.500 mensen zich de moeite hadden getroost om naar de verrichtingen van de zwart-gelen te komen kijken. Direct tijdens het eerste kwart van de wedstrijd werd duidelijk dat Roda vooral tegen zichzelf aan het voetballen was. Er werd geen enkele aanval goed opgezet, laat staan uitgespeeld. Telstar buitte die machteloosheid geraffineerd uit, en scoorde 2 keer via goed uitgespeelde aanvallen. Het kreeg zelfs de mogelijkheid om nog voor rust op 0-3 te komen. Dat bleef Roda bespaard tot 12 minuten na rust, toen Seuntjens de derde treffer voor Telstar op het scorebord liet aantekenen. De wedstrijd leek gespeeld, maar Roda kreeg daarna zowaar een opleving en wist met 2 treffers van Van Hyfte en Schreurs de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Tot aan het einde van de wedstrijd hing zelfs de gelijkmaker in de lucht, totdat weer Seuntjens in de blessuretijd een einde aan die illusie maakte. Roda JC Kerkrade – Telstar, eindstand 2-4.

Enige troost voor de ploeg uit Kerkrade was het verlies van FC Eindhoven (nr. 2) en van FC Volendam (nr. 4), maar van de andere kant komen nu FC Oss, FC Emmen en VVV Venlo nadrukkelijk opzetten. Als de lijn van de afgelopen wedstrijden wordt voortgezet, is het bereiken van de nacompetitie nog lang geen zekerheid. Over de mogelijke terugkeer naar de eredivisie zal in ieder geval geen enkele toeschouwer vanavond ook maar één ogenblik hebben nagedacht.