Buitenaccommodatie bij Medi Sport voor sport en bewegen

Foto: Medi Sport

Ontdek de omgeving achter het fysiotherapie- en trainingscentrum aan de Pieter Hooftstraat in Heerlen (Molenberg) en raak geïnspireerd. Maak kennis met een parcours met natuurlijke hindernissen volledig in het groen!

Fysiotherapeut Roger Hendrix van Medi Sport: “Naast het bestaande aanbod van fysiotherapiebehandelingen, fitness en corestability presenteren we vanaf 19 juni voor verschillende leeftijdsgroepen een aantrekkelijk buitenprogramma.”
Het initiatief van Medi Sport is deels gefaciliteerd door de gemeente Heerlen.

Hoe zien jullie outdoorlessen onder begeleiding van een instructeur of fysiotherapeut eruit?

Roger Hendrix lacht: “Heel interessant hieraan: geen les is hetzelfde! De ene keer ligt het accent op loopvormen, de andere keer op oefeningen voor buik-, borst-, rug-, arm- en beenspieren. Vaak is het een combinatie, waarbij we ook afstemmen met de groepsleden. Sowieso geldt dat binnen de groep iedereen op zijn niveau moet kunnen meedoen. Ook belangrijk om te melden: wat wij doen kan alleen dankzij en gebeurt met respect voor de natuur. Extra materialen gebruiken we nauwelijks.”

Sprinten tegen een helling, tillen van kleine en grotere boomstammen, sit-ups, push-ups et cetera; het klinkt heel uitdagend… “Bij Medi Sport gaat het niet om het afvinken van oefeningen. We bieden lessen aan die verantwoord zijn, aansluiten bij het niveau van de deelnemer(s) en door variatie bijdragen aan plezier in bewegen. Voor ons zijn dat de uitgangspunten. Het zal zo zijn dat we in eerste instantie deze lessen aan drie leeftijdsgroepen, vanaf 18 jaar, gaan aanbieden.”

Handjes hulp gevraagd

Komende zaterdag 20 mei wordt er druk gewerkt aan de nieuwe buitenaccommodatie. Tussen 9.00 en 12.30 uur gaan de handen uit de mouwen. Ieder extra paar handen is welkom, en in de pauze is er koffie met vlaai.

Gratis demotrainingen

In de week van 19 juni zijn op het parcours gratis demotrainingen! De exacte data en tijden worden vermeld op www.medi-sport.nl.

Naast outdoorlessen wordt de buitenaccommodatie gebruikt voor fysiotherapeutische behandelingen van Medi Sport.
Voor informatie kan contact worden opgenomen: tel. 045 – 541 5127 of mail: [email protected].