Earth Hour: doof zaterdag 25 maart om 20.30 uur voor één uur het licht

Foto: Wereld Natuur Fonds

Over de hele wereld gaan zaterdag 25 maart vanaf plaatselijke tijd 20.30 uur tijdens het ‘Earth Hour’ voor één uur de lichten uit. Talloze burgers schakelen dan minimaal een uur de verlichting uit, terwijl duizenden steden symbolisch hun bekendste gebouwen met intense duisternis omhullen.
Een symbolische actie waarmee miljoenen consumenten, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal afgeven dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde.

Earth Hour

Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds dat ieder jaar een krachtiger signaal afgeeft. Inmiddels laten inwoners van 178 landen wereldwijd zien dat zij om de toekomst van de aarde geven. Op tal van plaatsen over de hele wereld gaan de lichten uit: bij de Eiffeltoren in Parijs, het Opera House in Sydney, de Trevi fontein in Rome en de Big Ben in Londen.

Klimaatverandering

Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Doordat de aarde opwarmt, smelt de Noordpool, stijgt de zeespiegel en verliezen koraalriffen hun kleur. Leefgebieden van dieren zoals de ijsbeer en de zeeschildpad worden aangetast.

Verandering is mogelijk

Onze manier van leven heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zorgen ervoor dat het klimaat verandert. Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk. Door op grote schaal over te schakelen op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Daarnaast moeten we ontbossing aanpakken. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. Daarom strijdt WNF voor verantwoord bosbeheer.

Laat zien dat je de aarde belangrijk vindt

Door mee te doen met Earth Hour laat je zien dat je de aarde belangrijk vindt. Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. Het begint bij onszelf!

Reacties

Cookieinstellingen