The Great Communicators + Crying Boys Cafe in NIEUWE NOR

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Een double bill van twee toffe nieuwe Nederlandse acts. The Great Communicators werd in juni 2016 tot Serious Talent gekroond met het nummer ‘Motion’ dat niet van 3FM was weg te slaan. Debuut-album ‘Lucky Horse’ kwam eind september uit en staat bol van catchy en zwoele gitaarnummers.
Crying Boys Cafe bracht in november haar album ‘The Keys Not The People’ uit via Excelsior Recordings. Een album waarop je oude gevangenisblues en gospel hoort en dat via de exotische jaren ’80 naar de indie avantgarde van nu gaat. Luister maar naar single ‘I Was A Singer’, die al regelmatig op Radio 2 te horen is.

The Great Communicators

De muziek van de Haags-Amsterdamse indierockband The Great Communicators voelt als een fijne rondrit langs de kust met de wind in je haren. Het zestal rondom Arend Dijkstra en Gaia Slotboom schrijft pakkende liedjes die fraai opbloeien. Dankzij de zalvende samenzang, opzwepende melodieën en oog voor subtiele details. Live springt de speelse energie van de Communicators van het podium als kleurrijke patronen op een surrealistisch schilderij. Beladen gitaarmuziek dus, die tegelijkertijd een soort college rock-achtige nonchalance en levenslustigheid waarborgt.

Crying Boys Cafe

Crying Boys Cafe (zonder accent op de laatste e!) is een energiek kwartet dat in één ritme ademt. Net zo hard voortgejaagd door wanhoop als door plezier. Hun muziek is een opgewonden mengelmoes van heden en verleden. Van oude gevangenisblues en gospel, via de exotische jaren ’80 naar de indie avantgarde van nu. Het resultaat: moderne, rituele songs. De een hoort er de nieuwe Future Islands in, terwijl de ander ze vergelijkt met Elbow’s Guy Garvey die gospel zingt. Maar de mooiste quote komt nog:

“De muziek van Crying Boys Cafe is een brandende liefdeskater op een afgelegen tropisch eiland.”

Bedankt, Jasper Willems.

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR.
Dit is een tevens een Club OOR concert! OOR abonnee’s kunnen één gratis ticket per persoon reserveren voor het concert.