Stichting Vizyr failliet; dienstverlening aan klanten wordt gecontinueerd

Foto: Google StreetView

De rechtbank Limburg sprak dinsdag 7 maart het faillissement uit van de Stichting Vizyr.
De stichting, die de administratie van scholen verzorgt, ging rode cijfers schrijven doordat veel scholen die werkzaamheden nu zelf zijn gaan uitvoeren. De opzegging van het contract door een grote klant in de contreien van Rotterdam was de beruchte druppel. Vizyr wacht nog op de uitspraak in het hoger beroep dat ze in die zaak tegen de klant heeft aangespannen.

Met de betrokken leveranciers en klanten zijn afspraken gemaakt die het mogelijk maken dat Vizyr en haar dochtervennootschap deze maand hun activiteiten nog kunnen voortzetten.

Vizyr schooladministratie

Vizyr heeft vestigingen in Heerlen, Rotterdam en Alkmaar (Kinobi) en is werkgever van ongeveer 100 betrokken medewerkers.
Deze medewerkers verzorgen voor circa 400 scholen in voornamelijk het primair onderwijs de financiële-, personele- en salarisadministratie (van 8.000 medewerkers bij de scholen).
Daarnaast ondersteunt Vizyr onderwijsorganisaties met dynamische managementinformatie, innovatieve ICT-platformen en (strategische) adviezen.

Doorstart

De curator onderzoekt in de komende periode de mogelijkheid van een doorstart. Met als doel om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden en de klanten ook op termijn continuïteit van de dienstverlening te kunnen bieden.

Reacties

Cookieinstellingen