Roland Haas aan de slag als ‘De Rijdende Advocaat’

Foto: De Rijdende Advocaat

Hij liep er al een tijdje mee rond, met het idee van een rijdende advocaat. En sinds kort rijdt meester Roland Haas als ‘De Rijdende Advocaat’ daadwerkelijk naar de mensen toe voor het geven van juridisch advies.
Meester Roland Haas is al meer dan 20 jaar advocaat. Hij kent dus zijn Pappenheimers. Vooral op het gebied van arbeidsrecht, het personen- en familierecht en het ondernemingsrecht. Maar ook als bemiddelaar (mediator) heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend en heeft tevens het contractrecht zijn bijzondere aandacht.

Huiverig

“Gedurende al die jaren merkte ik dat veel mensen toch nog enigszins huiverig zijn om juridisch advies in te winnen. Daarbij speelt vooral het vooroordeel mee dat de advocatuur je het geld uit de zakken klopt. Dat het duur is dus, vanwege het uurtje-factuurtje principe. Maar daarnaast bespeurde ik nog een andere belemmering, de welhaast psychologische drempel om de gang naar een advocatenkantoor te moeten maken. Daarbij komt ook nog eens het feit dat niet iedereen de tijd hiervoor wil en kan vrijmaken.”
De oplossing lag eigenlijk voor de hand, vond Haas. Ruim deze belemmeringen zoveel mogelijk uit de weg. Met een knipoog naar het televisieprogramma ‘De Rijdende Rechter’ bedacht hij een voor Limburg uniek concept.

Onderscheidend

” ‘De Rijdende Advocaat’ komt naar je toe op de gewenste locatie, tegen vooraf vastgestelde en uniforme tarieven. Daarin kan ik onderscheidend zijn. De mensen weten van te voren waar ze financieel aan toe zijn. Ik kom bij ze thuis of op kantoor of eventueel op een andere, neutrale locatie. Ook kan ik cliĆ«nten uiteraard gewoon op mijn eigen kantoor ontvangen, als dat voor hen een betere optie is. Maar ik merk dat vooral ondernemers het fijn vinden als je naar ze toe komt. Dan is er geen tijdverlies aan het reizen en kan alles in de vertrouwde omgeving besproken worden.”

Flexibiliteit

Een andere gunstige bijkomstigheid is de flexibiliteit die Haas bij zijn werkwijze hanteert. Niet alleen qua locatie, ook wat werktijden aangaat. “Ik ga ook in de avonduren naar de mensen toe als dat nodig mocht zijn. Ik zit niet vast aan de formele werktijden. Ook reageer ik altijd binnen 24 uur schriftelijk nadat de mensen mij hebben benaderd.
Ik merk dat mensen deze aanpak weten te waarderen, ik krijg veel positieve reacties. Mijn werkgebied is de regio Parkstad. Daar rijd ik kosteloos naar de mensen toe. Maar ook buiten deze regio kunnen mensen een beroep op me doen, tegen een zeer gematigd tarief.
Kort samengevat komt de visie van ‘De Rijdende Advocaat’ neer op: betaalbaar, toegankelijk en vooral klantgericht en slagvaardig werken! Zowel voor de particulier als het bedrijfsleven.”

Cogens Advocaten

Meester Haas is naast ‘De Rijdende Advocaat’ tevens advocaat-partner bij Cogens Advocaten in Heerlen. “Daardoor heb ik een solide organisatie achter me staan, een conglomeraat van advocaten dat ‘De Rijdende Advocaat’ versterkt. Zoals gezegd zijn mijn speerpunten het arbeidsrecht, het personen- en familierecht en het ondernemingsrecht. Voor alle andere rechtsgebieden kan ik terugvallen op mijn collega’s als dat nodig mocht zijn. Daarmee bieden wij een uniek totaalpakket, zelfs bij de mensen thuis.”

Meer weten over ‘De Rijdende Advocaat’? Klik hier.

Reacties