Stormachtige Vetdonnestig en Auw Wierverbals op komst

Foto: Wikimedia

Ongetwijfeld houden de duizenden deelnemers en toeschouwers van de optochten en andere carnavalisten in Heerlen en regio Parkstad de weersverwachtingen voor de komende dagen angstvallig in de gaten.

Donderdag

Dit jaar dreigt het bij de diverse Auw Wieverbals in de regio een stormachtige avond te worden, en dan niet alleen in figuurlijke zin. Donderdag wordt namelijk aan de kust een zware westerstorm – windkracht 10 – verwacht. Dat betekent dat er ook in het binnenland een stevige wind – windkracht 6 – zal staan. Het KNMI waarschuwt ervoor dat in het hele land windstoten kunnen voorkomen van 100 km per uur. Daarbij wordt het net als vandaag regenachtig.

Vrijdag en zaterdag

Vrijdag kan ook nog regelmatig een buitje vallen, maar in de avond tijdens de aankomst van de Blauw Sjuut in thuishaven Heerlen, kunnen wat opklaringen voorkomen.
Zaterdag, waarop onder andere de Kinderoptocht door het centrum van Heerlen trekt, is het beeld niet anders: grijs en regenachtig en een zuidwestenwind kracht 4. De maximum temperaturen schommelen overdag rond de 10 graden.
’s Avonds kan er zo nu en dan nog wat regen vallen, maar dat hoeft de pret niet te drukken.

Zondag

Voor de zondagmiddag zijn de verwachtingen op dit moment nog het minst ongunstig: het lijkt erop dat het tijdens de Grote Optocht van de Winkbülle droog zal blijven. Wel waait er ook zondagmiddag nog een zuidwestenwind met kracht 4.

Maandag en dinsdag

Carnavalsmaandag en -dinsdag blijft het wisselvallig en zacht. De middagtemperatuur ligt rond de 10 graden en in de nachten wordt het niet kouder dan 5 graden. Weeronline tekent die dag zowaar een zonnetje achter de wolken…
Later in de week wordt het waarschijnlijk droger, rustiger (minder wind) en ook iets kouder met maxima dalend naar een graad of 7 en minima rond het vriespunt.

Weersvooruitzichten volgens Weeronline.nl

Reacties

Cookieinstellingen