Britse punkbands in Bluff komende zaterdag

Burnt Tapes
Burnt Tapes
Foto: Srđan Pajić

Twee Britse punksbands treden zaterdag 11 februari op in Café Bluff in Heerlen. ‘The Burnt Tapes’ uit London en ‘Dynamite Dynamite’ uit Scunthorpe doen Heerlen aan tijdens hun 9 dagen durende ‘Doe-Het-Zelf-bestelbus-tour’ door Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Tjechië. Aangevuld met de solo-act ‘Wayfairer’ uit London. Heerlen is de enige plaats in Nederland die de drie acts tijdens hun tour aandoen. Niet in de laatste plaats omdat café Bluff volgens een van de initiatiefnemers toch wel een zekere reputatie heeft in de Europese punkscene.

‘Bestelbus-tour’

Dynamite Dynamite – Foto: Martyn Hodder

De bands organiseren deze ‘bestelbus-tour’ helemaal zelf. Zoals zij alles rondom hun muziek zelf ter hand nemen. Van de boekingen, PR, merchandise tot het in eigen beheer uitbrengen van hun platen.
Dat is tevens wat dit soort evenementen uniek maakt en het een hoge mate van originaliteit en gemeenschapsgevoel meegeeft. Niet het geld, maar de passie voor punkmuziek is het doel bij dit soort evenementen, en in de hele filosofie van de bands.
Die passie willen ze delen met iedereen, met als enige boodschap vriendschap en tolerantie. Dat is ook wat deze bands de grootste voldoening brengt: nieuwe plaatsen en plekken in de wereld zien, nieuwe mensen ontmoeten en deze “lid te maken van de grote familie die ‘punkmuziek’ heet”.

Zaterdag dus The Burnt Tapes (‘Regret Punk’), Dynamite Dynamite (‘Melodic Punk Rock’) and Wayfairer (‘Acoustic/Punk Crooner’) in café Bluff in de Dautzenbergstraat 10 in Heerlen.

Voor een mix van “melodic, yet melancholic, punk rock with gruff vocals and punchy choruses”.

De eerste band begint om 21.00 uur.

Wayfairer (Ian crook) – Foto: Colin Henderson