Roda JC Kerkrade – Ajax: 0 – 2

Na de heksenketel aan transfers en de euforie over de nieuwe Russisch-Zwitserse geldschieter stond Roda JC Kerkrade zondagmiddag om kwart over twee weer met beide benen op de grond.
Na de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen Ajax staat de Kerkraadse ploeg, na de winst van Go Ahead Eagles gisteren, alleen vanwege een beter doelsaldo niet op de laatste plaats in de Eredivisie.

0-2

De beide Ajax-doelpunten vielen in de tweede helft. Ruim 17.000 toeschouwers zagen Davy Klaassen in de 53e minuut de score openen. Amin Younes bracht de eindstand in de extra speeltijd uiteindelijk nog op 0-2.

Roda begon de kraker tegen Ajax met 10 ‘oude’ spelers, El Makrini was de enige van de transfernieuwelingen die vanaf het begin in de basis stond. Gedurende de wedstrijd maakten wel de nieuwe aanwinsten Raykov, Van Velzen en Papazoglou hun entree in het Parkstad Limburg Stadion.

Het team uit Kerkrade blijft door deze negende nederlaag steken op de zeventiende plaats. Trainer Yannis Anastasiou kan de komende dagen en weken verder aan de slag om met het legertje nieuwe aanwinsten een ploeg te formeren die naar minimaal plaats 15 van de Eredivisie moet zien op te rukken.