Speciale tour door ‘Gouvernement’ in kader van 25 jaar Verdrag van Maastricht

Foto: Provincie Limburg

Op 5 februari gaan de deuren van het Gouvernement aan de Maas open voor het publiek. Aanleiding daarvoor is het 25-jarig jubileum van de ondertekening van het Verdrag van Maastricht. Vanaf 14.00 uur tot en met 17.00 uur kunnen belangstellenden terecht voor een tour door de locatie van deze historische gebeurtenis.

Verdrag van Maastricht

De rondwandeling brengt de bezoeker langs verschillende plekken in het Gouvernement die een rol hebben gespeeld in de totstandkoming van het Verdrag van Maastricht. Natuurlijk worden de Feestzaal, waar op 9 en 10 december 1991 de onderhandelingen tussen de verschillende regeringsleiders plaatsvonden, én de Statenzaal, waar de ondertekening van het Verdrag op 7 februari 1992 werd voltrokken, aangedaan. Daarnaast zijn er bijzondere voorwerpen en documenten te zien.

Rondleiding

De rondleiding wordt verrijkt met interessante wetenswaardigheden rondom het sluiten van het Verdrag van Maastricht; de basis voor de huidige Europese Unie. De rondleiding eindigt met een bezoek aan de cartoontentoonstelling ‘Scherts’, eveneens in het provinciehuis. Deze expositie laat politieke cartoons zien uit de 25 jaar tussen de ondertekening van het Verdrag en nu.

De rondleidingen worden voor groepen van ca. 20 personen gegeven. Ieder kwartier vertrekt er een nieuwe ronde. Geïnteresseerden dienen zich wel van tevoren aan te melden via de website van Europe Calling!