Herdenkingstocht Tharukshan vooral in stilte

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Een grote menigte kwam zondagavond in Heerlen bijeen om Tharukshan Selvam te herdenken. De vijftienjarige jongen pleegde vorige week zelfmoord. Volgens zijn familie zag hij het leven niet meer zitten, omdat hij slachtoffer was van ernstige pesterijen.

Herdenkingstocht

Om 19.00 uur verzamelden vele honderden belangstellenden zich bij gemeenschapscentrum ’t Leiehoes in Meezenbroek voor een tocht door de wijk. Nabestaanden van de scholier, vertegenwoordigers van zijn school en burgemeester Ralf Krewinkel en een aantal wethouders waren onder de deelnemers. Voorafgaand aan de tocht hielden vrienden en bekenden van Tharukshan toespraken om hem te herdenken.

Pesten mag niet stilgehouden worden

Eerst was het plan om er een ‘herrietocht’ van te maken. “Want pesten mag niet stilgehouden worden”, lichtte een initiatiefneemster toe. Maar op verzoek van de familie van de jongen werd besloten tijdens de tocht stil te blijven.
Het lawaai werd beperkt tot één kort moment voorafgaand aan het vertrek, terwijl na afloop de bijeenkomst werd afgesloten met één minuut stilte.

Reacties