Volgende week wordt er géén gft-afval opgehaald

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

In verband met de verwachting dat de temperaturen komende week zowel overdag als ’s nachts onder nul blijven is in overleg met de gemeenten besloten dat het gft-afval in de week van maandag 16 januari tot en met vrijdag 20 januari 2017 niet zal worden opgehaald.

Doordat het afval vastvriest in de gft-container kunnen slechts weinig containers goed worden leeggemaakt. Daarnaast gaan bevroren containers kapot door het leegkloppen in de wagen.

GFT-containers

Het betreft de gft-containers in de Rd4-gemeenten Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld, Vaals en Voerendaal. Door deze maatregel krijgt Rd4 meer capaciteit om de routes met restafval, papier en PMD-afval, die ook hinder ondervinden van de vorst en mogelijke sneeuwval, wel te blijven rijden.

Omdat ook restafval kan vastvriezen in de container is het raadzaam om, voordat u de container aanbiedt, te controleren of het afval los in de container zit.

Wanneer wordt de gft-container wel weer geledigd?

Zodra de temperatuur overdag weer boven het vriespunt uitkomt zal weer gestart worden met de inzameling van gft-afval. Voor de meest actuele informatie raadpleeg www.rd4.nl. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met het Rd4-servicepunt via (045) 543 71 00 of mail naar [email protected]

Reacties