Katinka I van ‘V.C. De Winkboebies’

Foto: V.C. De Winkboebies

And now for something completely different. Na al het prinselijk geweld van de ‘mansluuj’ afgelopen weken dan nu eindelijk een prinses aan het carnavalsfront.

Vol trots presenteert ‘V.C. de ‘Winkboebies’ haar Sjtadsprinses Katinka I (Sirks). Zij zou volgens goed ingelichte bronnen al één jaar lang in het grootste geheim geoefend hebben om ‘V.C. De Winkboebies’ voor te mogen gaan als de ‘Ierste ‘Wi(e)nboebie’ in de Groeëte Óptoch vá Heële op zondag 26 februari.

50 tinten roze

Voor wie ‘V.C. De Winkboebies’ niet kent: het is de roze vrouwenstorm tijdens de Heerlense carnavalsperiode die Parkstad in 50 tinten roze kleurt. Een carnavalesk charme-offensief als ludiek antwoord op de Winkbülle, zo omschrijven zij zichzelf. Een stuk of 3 x 11 best geinig uitgevallen vrouwen bestaande uit gezellige moeders, mooie dochters, frisse echtgenotes, (wieder) zum haben Fraulein, kleurrijke kunstenaressen, creatieve ZZP-ers en pittige studentes. De meesten zijn na 16.00 uur strak in de lak en in het roze, veelal voorzien van lip gloss, dubbele wimperlijnen en weelderige schoudervullingen.

Veul sjpas, Katinka I en ‘De Winkboebies’!

Reacties

Cookieinstellingen