Jan Schrijen nieuwe waarnemend burgemeester van Valkenburg aan de Geul

Foto: Johannes Timmermans

De Gouverneur heeft de heer dr. Jan J. Schrijen per 1 maart 2017 aangesteld als nieuwe waarnemend burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul.

De heer Schrijen (64 jaar) is een zeer ervaren bestuurder die goed bekend is met de gemeente Valkenburg aan de Geul en het Heuvelland. Hij was van 2005 tot 2017 voorzitter van het Waterschap Roer en Overmaas. Van 1998 tot 2005 was hij burgemeester van Venlo. Daarvoor was van 1995 tot 1998 lid van het College van Gedeputeerde Staten van Limburg.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloot verder in verband met ‘lopend onderzoek naar toekomstige samenhang en samenwerking in Zuid-Limburg’ om de benoemingsprocedure van de nieuwe burgemeester van Valkenburg aan de Geul op te schorten tot uiterlijk 1 januari 2018.

De Gouverneur heeft de huidige waarnemend burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul, de heer drs. M.J.A. Eurlings, in goed onderling overleg met ingang van 1 maart 2017 van zijn waarneming ontheven en bedankte hem voor de bekwame en doordachte wijze waarop hij aan deze waarneming invulling heeft gegeven.

Reacties