Ties I (Curfs) nieuwe Sjtadsprins van Heerlen tijdens carnaval 2017

Foto: Isabelle Pelt

Zaterdagavond 7 januari is in het Parkstad Limburg Theater Ties Curfs geproclameerd als Sjtadsprins Ties I van de Heëlesje Vastelaovendsvereniging De Winkbülle! Hij volgt Prins Joris I (Oberendorff) op, die het afgelopen jaar de carnavaleske scepter zwaaide over alle Winkbüllen en Winkbuulkes.

Ties I

Met Nigel Venrooij als adjudant, zal Ties d’n Iesjte heel Heerlen (Sjpassemig) en de Heëlesje Vastelaovendsvereniging De Winkbülle in het bijzonder, voorgaan tijdens het komende carnavalsseizoen.

Eerder deze week gaven de Winkbülle al onderstaande ‘profielschets’ van Ties I prijs.

Ties is 28 jaar en een geboren en getogen Heerlenaar. Samen met Anne Somers woont hij sinds een aantal maanden in Heerlen Centrum, vlak bij dat hertenkamp, ook al in de buurt van die kapotte lamp… (Aambos dus). In het dagelijks leven is hij werkzaam als facilitair coördinator bij de SVO|PL. Hij is voorzitter van C.V. Ça Va en houdt zich al heel veel jaren met carnaval bezig, samen met Anne trouwens. In het bijzonder is hij een van wagenbouwers. Andere grote hobby die Ties heeft is wielrennen, zowel actief beoefenaar als ook als toeschouwer. Een echte carnavalist die dus heel goed onze nieuwe Stadsprins kan worden.

En dat is dus gebeurd vanavond!

Ties zal het komende seizoen de Heëlesje vasteloavend voorgaan met het Winkbüllemotto “D’r eëzel en d’r Wink kint jieëker kink”.

Reacties