Met IVN mee op ‘Natuurontdekkingsreis Parkstad’

Foto: IVN

Iedere Parkstedeling is wel eens verrast over de groene omgeving als hij door de regio Parkstad fietst, wandelt of rijdt. De afdelingen uit de regio Parkstad van het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg nodigen iedereen uit om vanaf 7 februari 2017 eens écht kennis te maken met de veelzijdige natuur in de regio via de Natuurontdekkingsreis Parkstad.

Excursies, lezingen en workshops

Deelnemers gaan in 2017 negen keer op zaterdagochtend mee op een excursie. Elke keer in een ander natuurgebied in de regio Parkstad. Bovendien maken de deelnemers tijdens 10 lezingen of workshops op een dinsdagavond kennis met iedere keer een ander aspect van de natuur: diersporen, winterknoppen aan takken, bijzondere planten, bijen, water, flora uit de eigen omgeving, vleermuizen, paddenstoelen en het land van kalk.

De bijeenkomsten starten op 7 februari met een inleiding en eindigen op 11 november met de afsluiting. Er is geen voorkennis vereist, alleen interesse, nieuwsgierigheid en enthousiasme!

De kosten voor de natuurontdekkingsreis bedragen € 74,- inclusief lidmaatschap voor 1 jaar van het IVN.

Opgeven kan via www.ivn.nl/natuurontdekkingsreis.

Reacties